Gündem Suat-Ahu Sungur kimdir?

Suat-Ahu Sungur kimdir?

04.05.2015 - 09:42 | Son Güncellenme:

İkisi de oyuncu olan ünlü çift Suat-Ahu Sungur ekranların en sevilen isimlerinden. Oynadıkları diziler ile hayran kitlelerini oluşturan Suat-Ahu Sungur çifti Ben Bilmem Eşim Bilir'de yarışacaklar. Suat-Ahur Sungur kimdir? İşte ayrıntılar..

Suat-Ahu Sungur kimdir

Suat Sungur, 1 Mart 1961, Çivril,Denizli doğumlu oyuncu. 1979 yılında İzmir Gençlik Tiyatrosu kuruluş çalışmalarında bulundu. 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet konsevatuarı Tiyatro Bölümü'ne girdi. 1984'de Devekuşu Kabare'ye katıldı ve uzun yıllar bu kurumda çalıştı. 1988'de Dormen Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı ve kapanana kadar bu kurumda oyunculuk yapmaya devam etti. Akbank Çocuk Tiyatrosu'nda 1985 yılından beri birçok çocuk oyununda oynadı. Ayrıca 1984 yılından beri çeşitli televizyon ve sinema filmlerinde oynadı.Tiyatro ve dizi film oyuncusu Ahu Sungur ile evlidir. Televizyondaki en uzun soluklu, önemli rolü 7 sezon süren Sihirli Annem'de ilk 5 sezon boyunca canlandırdığı Avni karakteridir.

Haberin Devamı

Ahu sungur 5 Şubat 1981 doğumlu. Akademi İstanbul Tiyatro Bölümü mezunu. Okuldan mezun olduktan sonra Semaver Kumpanya, Tiyatro Çisenti ve Tiyatro Kedi’de çeşitli oyunlarda yer aldı. En son Tiyatro Kedi’de Bir Komiser Geldi isimli oyunda Semih Sergen ile başrolleri paylaştılar. Adını Feriha Koydum dizisinde Emir karakterinin annesini canlandırdı. Mandıra Filozofu filminde Selin karakterini canlandıran oyuncu en son O Hayat Benim dizisinde yer almaktadır.

Ahu Sungur Suat Sungur ile tanışmalarını anlatıyor..

Eşim Suat'la (Sungur) ilk tanıştığınızda onu çok antipatik bulduğumu ve dünyada bir tek o kalsa bile birlikte olmayacağımı söylemiştim. Büyük konuşmuşum. Suat'la 13 yıl boyunca sunduğum çocuk programında tanıştık. İlk iki görüşmemizde hep pot kırdı. Daha sonra arkadaşlarımız bizi kukla festivalinde buluşturdu. Sevimli ve huzurlu biri olduğunu düşündüm ve sekiz ay sonra evlendik.

Haberin Devamı

Bizim evimizde demokrasi var. Huzurlu bir aileyiz. Herkes birbirinin özel hayatına saygılı. Suat da çok eğlenceli bir baba.

Oğlumuz Ege, anne ve babasının ünlü olmasından etkilenmiyor. Çünkü biz 'ünlü' gibi yaşamıyoruz. Bu bizim mesleğimiz ve biz işimizi yapıyoruz. Benim mesleğim ünlülük değil, ben oyuncuyum. Ünlü olmak seyircinin bize getirdiği bir onay belki de.

Ege'yle çok ilgiliyim. Sadece yoğun çalıştığımda onunla vakit geçiremiyorum. O zaman da çok özlüyorum. Hukukçu bir aileden geldiğini ve kendisinin oyuncu olmasını istemediklerini söyleyen Ahu Sungur, "Aileme sözüm var. Bir gün avukat karakteriyle ekranda olacağım" diyor.