Gündem ‘Suçlamalar HTS kaydına dayalı olarak uyduruldu’

‘Suçlamalar HTS kaydına dayalı olarak uyduruldu’

09.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Baykal ve eski MHP’li yöneticilere kurulan kumpas davası sanığı Köksal, suçlamaların HTS kayıtlarıyla uydurulduğunu iddia etti

‘Suçlamalar HTS kaydına dayalı olarak uyduruldu’

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP’li yöneticilere kurulan kumpas davası sanıklarından eski İstihbarat Komiser Yardımcısı Abdül Köksal, suçlamaların cep telefonlarından yapılan aramaları gösteren HTS kayıtlarına dayalı olarak uydurulduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Baykal ve MHP’li eski milletvekillerinin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 171 kişinin yargılandığı davada, sanık eski Komiser Yardımcısı Abdül Köksal ek savunma verdi. Köksal, 2007’de Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’na memur olarak atandığını ifade ederek, 2014’te komiser yardımcısı olduğunu söyledi.

Kayıtlar uydurulmuş

Müştekiler Gülen Bayıllıoğlu, Deniz Baykal, Mehmet Ekici ve Recai Yıldırım’a yönelik teknik takiplere katılmakla suçlandığını belirten Köksal, suçlamaların HTS kayıtlarına dayalı olarak uydurulduğunu iddia etti. Köksal, bu konuda hakkında sanık ya da tanık beyanı da bulanmadığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

Köksal, Gülen Bayılloğlu’na yönelik bir faaliyete katılmadığını, iddia edildiği üzere kırılan bir kapı kilidi ve kopya anahtar çalışması içinde bulunmadığını savunarak bu iddianın da HTS kayıtlarına dayandırıldığını öne sürdü. Köksal, Baykal’a yönelik bir çalışmaya da ne katıldığını ne de şahit olduğunu kaydederek, Çukurambar’da çalışma yapıldığı belirtilen evi de bilmediğini iddia etti.

Birçok kez gitmiş

Nesrin Baytok’u ya da Can Baytok’u da tanımadığını öne süren Köksal, Çukurambar’da HTS kaydı bulunmasını da amiri Sedat Zavar’ın evinin orada olması ve ona gitmesine bağladı. Köksal ayrıca, banka, sağlık gibi nedenlerle de Çukurambar bölgesine çok defa gittiğini söyledi.

Mehmet Ekici ve Recai Yıldırım’a yönelik bir çalışmaya da katılmadığını iddia eden Köksal, HTS kayıtlarından yola çıkılarak, yanlı yorumlarla bu çalışmalardan haberi olduğu veya çalışmalara katıldığı yönünde iddialarda bulunulduğunu savundu. FETÖ üyesi olmadığını, iddia edildiği üzere örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullanmadığını savunan Köksal, tahliyesini ve beraatini talep etti.