Siyaset Suçlayacağınıza bizi dinleyin

Suçlayacağınıza bizi dinleyin

03.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, yöneticilerin temel görevinin suçlama yerine dinlemek olduğunu ifade ederek, “Biz tüm hakaretlere rağmen neden sessiz kalıyoruz? Neden inançla ve kararlılıkla ‘adalet, adalet adalet’ diyoruz. Bizi suçlamasınlar, bizi dinlesinler” dedi

Suçlayacağınıza bizi dinleyin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adaletli bir devlet, adaletli bir toplum istiyoruz. Adaletin egemen olduğu, hepimizin rahatlıkla konuşabildiği, düşüncelerini ifade ettiği için hapse atılmadığı bir düzen istiyoruz. Bu açıdan umuyorum bizim Adalet Yürüyüşümüze ülkeyi yönetenler daha fazla kulak kabartmış olurlar. Bizi suçlamasınlar, bizi dinlesinler” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan İstanbul’a doğru başlatılan ve aşırı sıcak altında devam eden Adalet Yürüyüşü’nde dün 18’inci gün geride kaldı ve kortej Sakarya’yı geçerek Kocaeli il sınırlarına girdi. Ankara’dan Düzce’ye kadar olan etapta her sabah 09.00’da başlayan yürüyüş sıcaklar nedeniyle son bir kaç gündür saat 08.00’de başlıyordu. Ancak sıcakların iyice artması üzerine dün program yeniden değiştirilerek yürüyüş başlama saati bir saat daha erkene alındı

Sakarya Erenler Dörtyol mevkiindeki mola yerinden hareket etmeden önce Kılıçdaroğlu her sabah yaptığı gibi kısa bir açıklama yaptı. “Son derece kararlı, azimli, bilinçli bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz” diyen Kılıçdaroğlu yürüyüşe destek veren vatandaşlardan provokasyonlara karşı duyarlılıklarını korumalarını rica etti. Kılıçdaroğlu, “Yurttaşlarıma içten teşekkür ediyorum. 2 Temmuz Sivas katliamında hayatını kaybeden vatandaşlarımı da rahmetle anıyorum. Adalet arayışları hala devam ediyor ve bizim bu adalet yürüyüşünün ne kadar anlamlı olduğunu gösteren temel göstergelerden birisidir. Bu bağlamda hiç kimsenin inancından, kimliğinden, siyasi görüşünden ötürü suçlanmaması bizim en büyük arzumuzdur. İnsanı düşünceleriyle, fikirleriyle kabul edip baş tacı etmek zorundayız. Onlar ne zaman düşüncelerini açıklarlarsa bu düşüncelerini hepimiz ortaklaşa saygı göstermeliyiz. Farklı düşüncelere sahip olabiliriz ama birlikte yaşama irademizi her zaman ortaya koymalıyız” dedi.

Haberin Devamı

Adalet-İbadet

Taşeron işçilerle bir araya geldiklerini anlatan Kılıçdaroğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Onlar da adalet istiyorlar. Bir milyonu aşkın taşeron işçisinin adalet talebini tekrardan dile getirerek, onlar için de adalet istiyorum. Onlar da kadrolu çalışmak ister, iş güvencesinin olmasını ister. Dolayısıyla adalet isterler, adaleti sağlamak zorundayız. Sevgili Peygamberimizin şöyle bir hadisi şerifi var; ‘Bir gün adaletli davranmak, 60 yıllık ibadetten üstündür.’ Biz bir gün değil, hepimiz adaletli davranalım diye yürüyoruz. Bize destek veren yurttaşlarımız ile adaletli bir toplum, adaletli bir devlet istiyoruz. Hepimizin rahatlıkla konuşarak düşüncelerimizi ifade edebildiğimiz, düşüncelerini ifade edebildiği için hapse atılmadığı bir düzen istiyoruz. Bu açıdan umuyorum bizim adalet yürüyüşümüze ülkeyi yönetenler daha fazla kulak kabartmış olurlar. Suçlamak yerine dinlemek bir yöneticinin temel görevidir. Biz niçin yürüyoruz, yapılan bütün hakaretlere rağmen neden sessiz kalarak adalet diyoruz. Bizi suçlamasınlar, bizi dinlesinler. Biz bu ülkenin insanlarıyız.”

Haberin Devamı

Başsağlığı diledi

Teröre karşı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, Ak Parti’nin Diyarbakır Lice ve Van Özalp ilçe başkan yardımcılarının teröristler tarafından katledildiğini hatırlatarak, “İki yöneticinin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yöneticilerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Allah’tan rahmet dileklerimizi iletiyoruz. Yine diyoruz ki terör kimden nereden ve nasıl gelirse gelsin hep birlikte onurlu bir şekilde teröre karşı durmak hepimizin ortak görevi olmalıdır. Tıpkı adaleti savunduğumuz gibi” dedi.

CHP’li Bingöl korkuttu

Adalet Yürüyüşü’nün 18. gününde CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Bingöl’ün kollarında ve dizlerinde sıyrıklar oluştuğu kaydedildi. Bingöl’ün Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılacağı öğrenildi. CHP PM Üyesi Ali Öztunç, Twitter hesabından “Ufak bir kalp sorunu yaşayan Genel Başkan Yardımcımız Tekin Bingöl’ün sağlık durumu iyi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gül yaprağı yağdırdılar

Suçlayacağınıza bizi dinleyin

- Programa sıcak ayarı yapılarak yürüyüş bir saat erkene alındı ve saat 07.00’de başladı.

- Hak, hukuk, adalet’ sloganlarıyla yürüyen grup, üzerinde adalet taleplerinin yazılı olduğu dünyanın en uzun dilekçesini açtı.

- Kılıçdaroğlu’nu karşılayan bir grup ise, ellerinde Mustafa Kemal Atatürk, Deniz Gezmiş ve 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir’in posterlerini taşıdı.

- Sapanca mevkiinde öğle saatlerinde verilen 6 saatlik uzun molada bazı katılımcılar serinlemek için Sapanca Gölü’ne girip yüzdü.

Haberin Devamı

- Sivas katliamının yıldönümü nedeniyle çok sayıda kişi ‘unutMADIMAKlımda’ yazılı tişörtlerle yürüyüşe katıldı.

- Korteji üst geçitte karşılayan bir grup, Kılıçdaroğlu’nun geçtiği anda üzerine gül yaprağı döküp, ‘Hepimizi için adalet’ sloganları attı.

- Marmara Depremi’nde yakınlarını kaybedenler için İzmit’te yapılan Arızlı Irak Konutları’nda oturanlar da yürüyüşe destek verdi. Konutlarının ellerinden alınıp bürokrat konutları yapılmak istendiğini belirten Depremzeleder, ‘Biz de adalet istiyoruz’ yazılı pankart açtı.

- Kortej dün 17.5 kilometre yol kat ederek Kocaeli’nin Kartepe ilçesi sınırlarındaki mola yerine ulaştı.

44 derecede ‘Adalet’ yürüyüşü

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nde İstanbul’a yaklaşılırken, Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün yaklaşık 400 kişi bu yürüyüşe destek verdi.

Suçlayacağınıza bizi dinleyin


Gümüşlük mahallesinde başlayan ve 44 derece sıcakta gerçekleştirilen yürüyüş 4 saat sürdü. Turgutreis Mahallesi’ndeki Atatürk Anıtı önünde sona eren yürüyüşe, güzergahtaki plajlarda bulunan bazı tatilciler de alkışlarla destek verdi. (YAŞAR ANTER Bodrum Muğla DHA)