Gündem Suçlular aramızda

Suçlular aramızda

05.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da 27 suçtan kaydı bulunan ünlü yankesici ‘Dolapdereli Dürdane’ ve çetesi son işlerinde de yakayı ele verdiler. Çete üyeleri, görüntülü delile rağmen adli kontrolle serbest bırakıldılar!

Suçlular aramızda

İstanbul’da kurduğu yankesicilik çetesiyle üzerlerine araba sürdürüp ardından “tantana” çıkartarak daha çok turistlerin ceplerini ve çantalarını boşaltan ünlü yankesici “Dolapdereli Dürdane” ile çetesi, son işlerinde kovalamacaya girdikleri polisten kaçarken duvara çarpınca yakayı ele verdi. 27 suçtan kaydı bulunan Dürdane Çelikdağ’ın ve beraberinde gözaltına alınan dört kişi, bazı suçları güvenlik kameralarınca görüntülenmesine rağmen adli kontrolle serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Cüzdan çalıyorlar

Taksim’deki Gezi Parkı’nin girişinde önceki gün yabancı bir kadının parasının çalındığı ihbarını alan polisler, yankesicilerin içinde bulunduğu aracı takibe aldı. Bir sokakta önce araçlara sonra duvara çarpan biri erkek beş şüpheli yakalandı. Elebaşılığını Dürdane Çelikdağın’ın (56) yaptığı şebekenin yöntemleri de ortaya çıkarıldı. Şüphelilerin mağdurların etrafını sardıkları, içlerinden birinin ayağı burkulmuş gibi yaparak mağdurun önünde eğildiği, diğerlerinin çıkan karışıklıkta cüzdanları çaldığı tespit edildi.

Onlarca suç kaydı

Bazen araçların önüne kendilerini atıp, ardından çıkan ve “tantana” denilen karışıklıkta yankesicilik yapan çetenin başı Çelikdağın’ın 27, Tuğba S.’nin 27, Sevgi K.’nın 20 ve Sevilay K.’nın 16 kez benzer suçlardan gözaltına alındığı tespit edildi. Şüphelilerin aracını kullanan Ümit
A. (22) ise asker kaçağı çıktı.

Haberin Devamı

Polis, çete üyelerinin işledikleri bazı suçların güvenlik kameraları tarafından çekilen görüntülerine de ulaştı. Şüphelilerin yankesiciliğe çıktıklarında başörtüsü takarak çarşaf giydikleri, aile görüntüsü vererek kurbanlarının şüphelenmemesini sağladıkları, geçen ay Kumkapı ve Gümüşsuyu’nda iki turistin de cüzdanlarını çaldıkları tespit edildi. Mahkemeye sevk edilen yankesicilik çetesinin başı ve üyeleri “adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldı.

Hukukçular ne diyor?

Prof. Dr. Ersan Şen (Ceza hukukçusu): “Yankesicilik, hırsızlık tutuklama öngören suçlar arasında. Bu suçu işleyenler tutuklanabilir de tutuklanmayabilir de. Mahkeme, tutuklamayı ağır gördüğü için adli kontrol şartıyla serbest bırakmış. Bu karar suç işleyenlerin ceza almayacağı anlamına da gelmez. Yargılama devam edecektir. ”

Prof. Dr. Timur Demirbaş (Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi): “Yeni kanunla adli kontrol belli suçlarda tutuklu yargılama yerine geçti. Bu kişilerin tutuklanmasına karar verilebilirdi. Ancak hapishanelerde 230 binin üstünde kişi var. KHK ile hapishanelerde yer kalmadığı için bu yola başvurulmasının önü açıldı. Kişiler adli kontrol sırasında belirli sürelerde belirli yerlerde bulunmak zorunda. Bu karar hakimin insiyatifinde.”

Haberin Devamı