Muğla ‘Şüheda' Ağlattı

‘Şüheda' Ağlattı

24.01.2017 - 13:01 | Son Güncellenme:

.

‘Şüheda Ağlattı

Hayalhane-2 oyuncuları tarafından sahnelenen ‘Şüheda’ isimli tiyatro oyunu duygu dolu anlar yaşatırken, bazı sahnelerde izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı. Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü anısına organize edilen ve askeri okuldan arkadaş iki Üsteğmen’in teröristlerin eline düşmesi ve şehit olmasını anlatan tiyatro beğeni ile izlendi. Tiyatronun tüm geliri Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne bağışlandı
Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi salonunda düzenlenen tiyatro oyununa Vali amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Cafer Öz, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Şehit yakınları ve gaziler, vatandaşlar ve kamu kurum müdürleri izledi.
Yönetmen Mehmet Topbaş, oyun hakkında verdiği bilgide, “Ömer ve Fethi Ankara’da askeri okulda iki iyi arkadaştır. Okulu başarıyla tamamladıktan sonra ikisi de ilk görevlerini doğuda yaparlar. Girmiş oldukları her operasyondan alınların akıyla çıkarlar. Bu durum terörist başlarının kanına dokunur. Askerlerimizi pusuya düşürürler ve 8 askeri şehit ederek Fethi ve Ömer Üsteğmeni esir alırlar. Ömer ve Fethi esir alındıkları dağda tüm işkencelere rağmen konuşmazlar. Ömer ve Fethi’nin askeri okuldan komutanları olan ve teröristlerin içine sızan Yüzbaşı Fethi Ömer’i kurtarırken çatışmada şehit düşerler” dedi.
Oyunun sonunda küçük bir çocuğun şehitlerin Türk Bayrağına sarılı tabutlarının önünde İstiklal Marşı’nın tüm kıtalarını okuması izleyicilerin duygusal anlar yaşamasına neden olurken, gözyaşlarını tutamadılar. Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında geçen yıl tüm basın camiasını ve protokolü sinema etkinliğinde buluşturduğunu, bu yıl ise son zamanlarda ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü tehdit eden terör olaylarına dikkat çekmek amacıyla ‘Şüheda’ isimli oyunu sahnelendiğini açıkladı. Kaytan, Hayalhane-2 tiyatro ekibinin kısa sürede oyunu sahneye koyduğunu söylerken, yönetmen ve oyuncu Mehmet Topbaş’a, oyunculara ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler birimine teşekkür etti.
Zaman zaman duygulu anların yaşandığı tiyatro gösterisi sonrasında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek “Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyetimiz toplumumuzun ihtiyacı olan güzel buluşmalara vesile oluyor. Büyükşehir Gazeteciler cemiyeti başkanı Cem Kaytan nezdinde tüm yönetime ve üyelerine teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum” derken, şehitlerimizin ve gazilerimizin vatan için yaptıkları fedakârlığı anlatan şehitlerimizin bizlere bıraktığı emanetlerin daha değerli olduğunu gösteren bu tiyatro oyununun sahnelenmesi için emek harcayan başta yönetmen Mehmet Topbaş olmak üzere tüm oyunculara teşekkür eden Vali Çiçek, “Bayrağımız için, vatanımız için, devletimiz için, milletimiz için gözünü kırpmadan canını ortaya koyan, şehitlerimizi ve gazilerimizi anlatan bu tiyatro oyunu ile zaman zaman gözlerimizi yaşarttınız, duygulandırdınız” dedi.
Vali Çiçek Yönetmen ve oyuncu Mehmet Topbaş’a teşekkür ederken, Muğla Şehit Aileleri Derneği böyle bir etkinlik düzenlediği için Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti başkanı Cem Kaytan’a teşekkür plaketi verdi.