Gündem Suikast davasında sona yaklaşıldı

Suikast davasında sona yaklaşıldı

11.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen biri firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 43’ü tutuklu 47 kişinin yargılanmasına Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dördüncü duruşma ile devam ediliyor.

Suikast davasında sona yaklaşıldı

Diğer duruşmaların aksine sanık darbeci askerler, cezaevi araçlarıyla salonunun bulunduğu binanın girişine kadar götürüldü. Burada araçlardan indirilen sanıklar, ardından duruşma salonuna alındı. Yargılamada, sanıklardan bazıları avukatlarının olmamasını ve hazırlanamadıklarını gerekçe gösterip savunmalarını yapmak istemedi. Savunmalarını hazırlayan sanıklardan ilk olarak Kara Havacılık Üs Komutanı Tuğgeneral Ünsal Coşkun savunma yaptı.
Beraati istendi
Kanıtlarla ilgili bilirkişilerin incelemelerinin boşluklar yarattığını ilere süren Coşkun, “FETÖ üyesi olduğuma ilişkin iddianamede delil yok. ‘Yurtta Sulh Konseyi’ üyeliğiyle ilgili çatı davasında sadece 1.5 sayfalık bir mütaala var. Maddi delile dayanmıyor. FETÖ çatı davasında var olan gerçekten uzak olayla burada bağlantı kurulması gerçekle uyuşmamaktadır. Hiçbir zaman teşkilat harici, çıkıp terör örgütü bağlantısıyla emir vermedim. İrtibatta olduğum kişiler alay komutanlarıdır. FETÖ üyeliğim söz konusu değildir” dedi.
Duruşmada helikopter ikinci pilotu Üsteğmen Haydar Murat Özden de esasa ilişkin savunmasını yaptı. Darbe teşebbüsü gecesi kendi isteğiyle teslim olduğunu söyleyen Özden, 15 Temmuz ve öncesi birliklerde olağanüstü bir hareketlilik görmediğini de savunan Özden, “Söz konusu uçuş için sanık Murat Dağlı değil, Albay Murat Bal tarafından seçildim. Sanıklardan hiçbirisi beni uçuş için seçmedi, adımı vermedi. Görevlendirilmem tamamiyle yasal yollardan oldu” dedi.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı’ndan darbe teşebbüsü sırasında Akıncı Üssü’ne giden ve halen Ankara’daki bu davadan tutuklu bulunan Yarbay Hüseyin Yılmaz, sanık Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in ifadesi doğrultusunda tutuklanmıştı. Savcılığın da suikast davasından delil yetersizliğinden beraatini istediği Yılmaz, “Bu davada benimle ilgili bir tek delil yok. Benden FETÖ’cü çıkmaz. Savcılık makamının da mütaalası doğrultusunda beraatimi istiyorum” dedi.
Duruşma ertelendi
Ara kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ duruşmayı erteledi. Duruşma çıkışında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatlarından Halit Çokan “Bazı sanıklar ve avukatları ise savunma için ek süre talebinde bulundu. Ancak mahkeme bunu reddetti. Mahkemenin 22 Ağustos’a kadar bu davayı sonuçlandırmak istediği kanaatine vardık” diye konuştu.

Haberin Devamı