Gündem Suikast hazırlığı yapıyorlardı

Suikast hazırlığı yapıyorlardı

29.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye’nin terör örgütü PKK/PYD denetimindeki Kobani kenti ile komşu olan Suruç’ta, pazartesi günü sınırı yasa dışı yollardan geçerek Türkiye’ye gelen 4 terörist yakalandı.

Suikast hazırlığı yapıyorlardı

Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla yakalanan teröristlerle birlikte bir adet tabanca, bir adet susturucu, bir adet Kaleşnikof tüfek, 420 gram plastik patlayıcı, bir adet pompalı tüfek, 12 metre kablo, iki adet roket başlığı, iki adet telsiz, 24 adet elektrikliye çevrilmiş kapsül, bir adet avometre, silahlara ait şarjör ve mermiler ele geçirildi.
Güvenlik güçlerince soruya alınan teröristlerin Suriye’den terör örgütü tarafından suikast için Türkiye’ye gönderildiklerini söyledikleri öğrenildi. Teröristlerin Suruç’taki suikast hedeflerinin ise asker ve polisler ile Ak Partili yöneticiler olduğu kaydedildi.
Vekil hedefte
Suikast düzenlenecek Ak Parti’li yöneticiler arasında Şanlıurfa milletvekili ve MKYK Üyesi İbrahim Halil Yıldız’ın da olduğu öğrenildi. Bayram sabahı Suruç’a giden Yıldız’ın suikasta uğramaktan polis ve jandarmanın ortak çalışması sonucu son anda kurtulduğu belirtildi. Adları açıklanmayan teröristlerin sorgusunun devam ettiği Suruç ilçe merkezi ile sınır hattında güvenlik önlemleri artırıldı. İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada da Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube müdürlüklerinin müşterek çalışmaları sonucu operasyonun düzenlendiği belirtilerek “İlçemizde, askeri ve emniyet görevlileriyle Ak Partili yöneticilere yönelik eylem yapılacağına dair alınan bilgi üzerine söz konusu eylemle irtibatlı olan toplam dört şahıs yakalandı. Yapılan çalışmalarda ayrıca, hedef şahıslar ve güvenlik güçlerine yönelik el yapımı patlayıcıyla yapılacağı değerlendirilen eylemde kullanılacağı mütalaa edilen düzenek ve patlayıcılar da ele geçirilmiştir” denildi.

Haberin Devamı