Nagehan Alçı

Nagehan Alçı

nagehan.alci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Mevlüt Mert Altıntaş 12 Haziran 2014 İzmir Polis Meslek Yüksek Okulu mezunu.

Suikastçının yıllığında ürküten detay
Mezuniyet yıllığındaki sayfasına ulaştım. Ve orada çok ilginç bir manzarayla karşılaştım. Yıllıkta arkadaşlar birbirleri hakkında yazı yazarlar malum. Nitekim Altıntaş’ın hemen altında başka bir isim var, Eray Geç. Arkadaşları onunla ilgili kanaatlerini yazmışlar.

Ancak Mevlüt Mert Altıntaş’ın fotoğrafının yanındaki alan neredeyse bomboş. Memleketi ve doğum tarihi girilmiş. Hiçbir arkadaş yazısı yok, yalnızca tek bir cümle var, kendisinin yazdığı: Allah hepimizin yardımcısı olsun…

Haberin Devamı

Suikast ABD’ye mesaj mı?

Üzerinden neredeyse bir hafta geçti ama Rus Büyükelçi Karlov’a düzenlenen suikastla ilgili çok önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bir yandan Putin Rus uçağını FETÖ’nün düşürdüğüne böylece ikna olduğunu söylüyor, öte yandan ABD, Türkiye-Rusya ilişkilerinin ilerlemesinden duyduğu kaygıyı farklı mecralar üzerinden iletmeye çalışıyor.

Rus Büyükelçi Karlov’u öldüren suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş’ın FETÖ bağlantıları ortaya çıktı. Oklar çok kuvvetli bir şekilde cinayetle FETÖ arasında bir bağlantı ortaya koyuyor. Teyit ettirdiğim bilgiler şöyle: Devamlı bağlantıda oldukları arasında 6’sı kırmızı, 2’si turuncu listede olmak üzere 8 ByLock listelerinde mevcut isim ve FETÖ’den gözaltına alınmış 15 kişi olmak üzere toplam 23 kontağı var. Bu yapının dershanelerinde okumuş, sınav sorularının çalındığı sene polis okuluna girmiş.

Daha başka işaretler de belki bulunabilir ama amacım başka bir sorunun cevabını aramak... FETÖ böyle bir eylemi neden yapmak ister? Korku salmak mı? Gücünü göstermek mi? Yoksa başka bir şey mi? ‘Ben buradayım ve hâlâ zarar verme gücüm var’ demek için olabilir ama ondan da önemlisi bu cinayet ABD’ye mesaj verme amaçlı gibi görünüyor.

Mesaj şu: Ey Trump, Fethullah Gülen’i iade etmekle ilgili mesajlar verirken bir kez daha düşün. Bak, koskoca Rus büyükelçiye suikast düzenleme gücüne sahip bir örgütüz biz. Bizi elinde tutman senin işine yarar!

Haberin Devamı

İyi geceler anne!

Mehmet Tezkan haklı. Bizim evde de durumlar fena. Pıtırlar okula başladı, çok da severek gidiyorlardı başta ancak şu kış saatine geçilememesi durumu var ya... Her geçen gün sabahlar daha da karardı, karardı ve epey bir süredir bıdıklar resmen zifiri karanlığa uyanıyor, aynı zifiri karanlıkta servise biniyorlar.
Bırakın okula gitmeyi, ben o karanlıkta yataktan kalkıp onları evin içinde hazırlarken dahi zorlanıyorum. Hele geçen gün evden çıkarlarken bana ‘İyi geceler anne’ demesinler mi... İçim parçalandı, bu yazıyı yazmak şart oldu. Ne olur yol yakınken dönün bu karardan, alın şu saatleri geri, kıymayın yavrulara...