Geri Dön
Suitcase'den indie ve Brit resitali: 'Sustukça Unutuyorum'

Suitcase'den indie ve Brit resitali: 'Sustukça Unutuyorum'

Suitcase ikinci albümü 'Sustukça Unutuyorum' albümüyle, indie ve Brit sınırlanırını zorlayarak türün meraklılarını tatmin edecek bir albüm ortaya koyuyor.

Burak Soyer
Burak Soyer

Özellikle İstanbul’da ‘bar grubu’ olarak uzun süre tutunmak bir hayli zordur. Zira çok fazla mekan ve grup var. Bar programlarında yer almak için kırk takla atmak gerekiyor. Ancak Suitcase bunlardan farklı olarak 1997 yılında Kadıköy Buddha’da başlayan sahne yolculuğunu, daha sonra Taksim’de Bronx’a taşıyarak uzun yıllar devam ettirmişti. Dillere destan Depeche Mode’un ‘Enjoy the Silence’ cover’ıyla pisti hareketlendirdiği günler hâlâ gözümün önünde. Grubun hayran kitlesi öyle genişti ki, ilk albümlerini ancak 2009 yılında çıkarabilmişlerdi. Bu arada birçok festivalde de sahne aldılar. 10 yıla yakın bir süre sonra ikinci albümleri ‘Sustukça Unutuyorum’, nihayet piyasaya sürüldü.

Haberin Devamı

Tüm beste ve sözlerin Suitcase’in beyni ve eski kadrodan kalan tek üyesi Deniz Özberk’e ait olduğu albümde; basta Teoman Keklik, gitarda Zorluhan Şimşek ile Kamer Arzuman yer alıyor. Grubun albümü buram buram brit ve indie kokuyor. Zaten kuruluşundan bu yana bu tarzda müzik yapan grubun ‘Sustukça Unutuyorum’ albümü de nokta atışıyla hedefi on ikiden vuruyor. Albümde aşk, hayat, yalnızlık, büyük ve modern şehrin çıkmazları, basit ancak yerli yerinde temalarla öne çıkıyor. Ayrıca Özge Fışkın da ‘Benim Her Şeyim Tamam’ şarkısında vokale eşlik etmiş.

İngiliz müziğini Türkçe olarak sapına kadar icra eden nadir gruplardan biri olan Suitcase’in bu 10 şarkılık albümünün, türün meraklıları ve sadık kitlesini bir hayli tatmin edeceği ortada. Bu tür gruplara daha çok ihtiyacımız olduğunu da ekleyerek, keyifli dinlemeler dileyelim.

Benzer İçerikler