Şükretmenin sihirli gücü

Tüm dinlerde, öğretilerde şükretmenin gücünden bahsedilir.

Çünkü gerçek ve yürekten hissedilen bir şükran duygusu olmaksızın insan kendini gerçekten zengin hissedemez.

Çekim yasası uygulama çalışmalarında katılımcıların şükür duygularını geliştirmek için kendilerinden bir , şükran listesi hazırlamalarını isterim.Bu egzersiz kişilerin, sahip oldukları güzellikler karşısında evrene zenginlik ve mutluluk titreşimleri göndermelerini sağlamak içindir.

Bu egzersizler her gün düzenli olarak yapılmaya başlandığında, evren kişilerin istediklerini gönderme konusunda aceleci olur.

Haberin Devamı

Çünkü gerçek şükran duyguları kişileri, bambaşka bir titreşim ve algı durumu içine sokar.

Buna koşullu şükran duygusu denir.

Sadece sahip olduklarımız ve var olan koşullar için duyulan şükran duygusudur.

Nedir bunlar?

Sahip olduğumuz, evimiz, arabamız, ailemiz, ilişkimiz, evliliğimiz, işimiz, yeteneklerimiz, sahip olduğumuz nesneler, arkadaşlarımız, çocuklarımız, sağlığımız v.s..

Ancak koşullu şükran duygusu son derece kırılgandır, odak noktamızı değiştirdiğimiz anda eski alışkanlıklarımıza ve bakış açımıza geri döneriz. Şükran duyduğumuz şeyleri bir şekilde kaybedersek, örneğin, evimizi, arabamızı ilişkimizi, içimizde öfke ve hayal kırıklığı yaşayabiliriz.

Yukarıda sayılan koşullu şükran duygusu (yani sadece sahip olduklarınıza duyulan şükran) çekim yasasını istediğiniz düzeyde harekete geçirecek kadar güçlü titreşimlere sahip değildir aslında.

Koşulsuz şükran duygusu titreşiminizi fazlasıyla artırıp, isteklerinizi hızla tezahür ettirir.

Koşulsuz şükran duygusu, deneyimlediğimiz iyi ve kötü her şey için, var olduğumuz için, hayatın bütünü için, sahip olmadıklarımıza da yürekten şükredebilmek, durumlardan ve koşullardan bağımsız olarak hayata duyulan şükran duygusudur.

Sadece var olana, olumluya odaklanmanın ve müteşekkir olmanın getirdiği geçici bir duygu değil, hayata karşı derin bir duruştur aynı zamanda.

Peki, neleri kapsar koşulsuz şükran duygusu?

Hayatımız, evren, he türlü sorunlarımız, zorluklarımız, zaaflarımız, hatalarımız, bilincimiz, egomuz, bize haksızlık yapan insanlar, bize adaletsiz davranan insanlar, düşüncelerimiz, duygularımız v.s.

Haberin Devamı

Olan ve olabilecek her duruma karşı koşulsuz şükran duymak. Olaylardan ve sonuçlardan bağımsız bir hissedişle kaybetme duygusunun olmaması, korkunun yerini sevginin almasıdır.

Bugüne dek yaşadığımız iyi / kötü her deneyimi hayatımıza bir şekilde kendimizin çektiğini bilmenin ve her deneyimin içinde hediyesiyle bize geldiğini bilmenin duygusu derin ve koşulsuz şükran duygusudur.

Evrene devamlı şükran yayını yapmak, yaşam sevincinizi ve mutluluğunuzu artırmak ve sonucunda evrene yaşam sevincini yaymak ve sizin titreşiminizle rezonansa girecek olayları, koşulları, durumları hayatınıza hızla çekecektir.

Hayatın düzenini, değerini anladığımız ölçüde yaşam kalitemizdeki değişiklikleri hızla hissederiz.

Nasılsa ordalar diye önemsemediğimiz şeylerin değerini bilmek, nefes alıp vermenin, her sabah güneşin doğuşunu, her akşam batışını görmenin, yaptığımız hataların, yanlışların içindeki armağanları görüp gereken dersleri çıkartmanın bile şükranını hissetmek, hayatın size sunacağı güzellikler için peşin bir ödeme yoludur.

Haberin Devamı

Hayata her gün düzenli ve koşulsuz olarak şükran duymak, bu düşünce ve duygularınıza uyumlu koşulları hayatınıza çekecektir.

Bütün hayallerinizin gerçekleştiğini düşünün, kendinizi nasıl hissederdiniz? Hangi duyguları yaşardınız?

Beklemek yerine bunları şu anda yaşayın, içinizde hissedin. Hiç ummadığınız yerlerden olanaklar, ilişkileri, kaynakları hızla kendinize nasıl çektiğinizi göreceksiniz.

Oktay Rıfat “Son Söz” adlı mükemmel ve şükran dolu şiiriyle ne güzel anlatır, koşullu ve koşulsuz şükredebilmenin güzelliğini, yüceliğini.

Son Söz

Boğazından lıkır lıkır geçen
Şu suyun kıymetini bil
Nedir ki bu mavilik deme
Pencereden görebildiğin kadar
Göğün kıymetini bil
Kıymetini bil çiçek açmış bademin
Güneşli odanın çamurlu sokağın
Beyazın siyahın yeşilin
Pembenin kıymetini bil
Dirilik öyle bir şey yürekte
Sevinçle çırpınır
Kavak yelleri eser insanın başında
İnsanoğlu kızar öfkelenir savaşır
Halk için girişilen savaşta
O korkulu sevincin
Öfkenin kıymetini bil
Bil ki bu
Budur işte
Güneş yalnız dirileri ısıtır
Güneşin kıymetini bil.

Oktay Rıfat

Olan, olmuş, olacak, yaşanmış, yaşanmamış, yaşanacak herşeye karşı şükür duygunuzun arttığı ve tüm istekleriniz an'da gerçekleştiği güzel günler dilerim.

A.Nilgün Aktaş

Kişisel Gelişim Uzmanı

www.aysenilgunaktas.com

info@nilgunaktas.com