Kocaeli Süleyman Pekin Ve Yücel Demir, Kitap Fuarında

Süleyman Pekin Ve Yücel Demir, Kitap Fuarında

20.05.2017 - 14:39 | Son Güncellenme:

.

Süleyman Pekin Ve Yücel Demir, Kitap Fuarında

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen söyleşiye tarihçi-yazar Süleyman Pekin ve Türk Ocakları Başkanı Yücel Alpay Demir katıldı.
Söyleşide tarihçi-yazar Süleyman Pekin, medeni mucize olarak ifade ettiği 1923 ile 1938 arasındaki dönemi anlatarak, ”Bu dönemde eğitimde, sağlıkta, hukukta her alanda çok büyük faaliyet ve değişiklikler yapılmıştı ve büyüme hızı ortalama yüzde sekizdir” dedi.
‘Atatürk’ün başarısı kullandığı ve hayata geçirdiği kavramların başarısıdır” diyerek sözlerine devam eden Pekin, “Bu kavramlar evrensel kavramlardır. Bu kavramlar eşitlik, özgürlük ve adalettir. Ve bütün inkılaplar bu kavramlar üzerine kurulmuştur. Atatürk’ün fikir babası Ziya Gökalp’tir. Ziya Gökalp de ‘Bizim turanımız çağdaş uygarlık düzeyidir’ demiştir” diye konuştu.
Türklük- Türkçülük, İslam-İslamcılık kavramlarının birbirinden ayrı olduğunu söyleyen Süleyman Pekin sosyal adaletin önemine vurgu yaptı. Somali’de insanların açlıktan öldüğünü dile getiren Pekin, ”Milliyetçilik milletine sahip çıkmaktır. Milliyetçilik eşitliği savunmaktır. Milliyetçilik hukukun üstünlüğünü savunmaktır. Kültürel olarak Türk’üm, Kurani olarak müslümanım, sosyal adaletçiyim. Özgürlüğünüz yoksa hiçbir şeyiniz yoktur” diyerek sözlerini tamamladı.
Türk Ocakları Kocaeli Başkanı Yücel Alpay Demir ise, "Türkleşebilmek annelerimizin elindedir. Türklük bedenimiz, İslam ruhumuzdur. Millet olmadan ümmet olamayız. Zamanımızda birbirini tamamlayan değerler birbirinin karşıtı gibi gösteriliyor. Bizler bu coğrafyaya bir görev için geldik” ifadelerini kullandı.
Söyleşi sonrasında Türk Ocakları, Tarihçi-Yazar Süleyman Pekin’e plaket verdi.