Tekirdağ Süleymanpaşa Likya Barok Orkestrası İle Rönesans'ı Yaşadı

Süleymanpaşa Likya Barok Orkestrası İle Rönesans'ı Yaşadı

06.02.2017 - 10:53 | Son Güncellenme:

.

Süleymanpaşa Likya Barok Orkestrası İle Rönesansı Yaşadı

Süleymanpaşa Belediyesinin bu yıl ikincisini düzenlediği Bisanthe Oda Müziği Festivali, hız kesmeden devam ediyor. Festivalde ikinci günün konuğu Likya Barok Orkestrası oldu.
Avrupa’da kültürel açıdan dönüm noktası olarak kabul edilen Rönesans dönemine ait barok müziğin seçkin eserlerini Süleymanpaşalı müzikseverlerle paylaşan Likya Barok, farklı sunumuyla da dikkat çekti. Sanatçıların dönem kostümleri ve enstrümanları ile sahne aldığı konserde Orkestra Şefi Ömer Yöndem, eserler ve bestecileri hakkında görsel bir anlatımla bilgilendirmede bulundu. Klasik müziğin anlaşılması zor dönemlerinden biri olan Barok dönemle ilgili açıklayıcı anlatımlar izleyicilerin beğenisini kazandı.
Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarının bir araya gelerek oluşturduğu Likya Barok, yaklaşık bir buçuk saatlik performansı ile festivale damga vuran ekiplerden biri oldu. 2. Bisanthe Oda Müziği Festivali’nin üçüncü gününde ise Murat Erginol, Yaren Budak, Pınar Dinçer ve Burak Ayrancı’dan oluşan Semplice Quartet sahne alacak. 2009 yılından bu yana çok önemli konserlere imza atan topluluk, Haydn ve Mendelsohn gibi önemli bestecilerin quartetlerini seslendirecek.
Her biri Türkiye’nin seçkin orkestralarının üyeleri olmalarının yanı sıra, oda müziği kariyerlerini de özveriyle sürdürmekte olan Semplice Quartet üyeleri, 2009 yılından bu yana başarılı konser performansları, Barok’tan günümüze tüm dönemlere ilgisi ve sanatın bütün disiplinleriyle etkileşim içinde olan projeleri ile uzun soluklu ve farklı bir topluluk olduğunu kanıtladı. Henüz kariyerinin başında Brüksel Kraliyet Akademisi’nde verdiği konserle adından söz ettiren topluluk, İstanbul’da neredeyse tüm konser salonlarında, ayrıca İzmir, Afyon ve Mersin’de konserler verdi. 2010 yılında Amerika’ya giden Semplice Quartet üyeleri, Apple Hill Chamber Music Center’ın verdiği bursla "Young Artist" programı kapsamında Lenny Matcznyski ile çalıştı ve konserler verdi. Semplice Quartet, 2015 yılında 43. İstanbul Müzik Festivali’ne davet edilerek Sabancı Müzesi’nde bir konser verdi ve İKSV’nin referansıyla Fransa’da Aix-en-Provence Festivali’nden teklif aldı. Grup, Universitat für Musik und Darstellende Kunst Wien’de Oda Müziği Bölüm Başkanı Prof. Johannes Meissl ile çalışma ve konserler verme şansı buldu. Grup üyeleri, Ekim 2016 tarihinde aynı okulda Prof. Meissl’in öğrencisi olmaya hak kazandılar.