Sultan sarması tarifi,  hafif ve lezzetli bir tatlı olması açısından çok fazla tercih edilen tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Hem çay saatlerinizi lezzetlendirmek hem de çat kapı gelen misafirlerinize enfes lezzetli bir tatlı hazırlamak için sultan sarması tarifi bulunmaz bir nimet olacaktır. 

Yapımı oldukça kolay ve pratik olan sultan sarması tarifini hazırlarken bir takım püf noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Dikkat etmediğiniz takdirde tatlınızın kıvamı yerinde olmaz. Lezzet açısından da tatlınız istediğiniz kıvamda olmaz. 

Sultan sarması tarifiniz tam kıvamında olsun istiyorsanız tarifte verilen ölçülerin dışına çıkmamalısınız. Aynı zamanda sultan sarmasını hazırlarken bir takım püf noktalarına dikkat etmelisiniz. Sultan sarması tarifi püf noktalarını vermeden önce ilk olarak malzemeleri ve nasıl yapıldığını anlatmakla başlayalım. 

İşte sultan sarması tatlısı tarifimiz…

Malzemeler:

- 1lt süt 
- 1 bardak şeker 
- Yarım bardak un
- Yarım bardak nişasta 
- 2 çorba kaşığı kakao 
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 paket vanilya 

Süslemek için 
1 paket Hindistan cevizi veya dövülmüş pötibör bisküvi 
1 paket kremşanti
1 bardak soğuk süt 

Nasıl yapılır?

Sütü, şekeri, kakaoyu, unu nişastayı ve şekeri bir tencereye alarak ocağın üzerinde kıvam alıncaya kadar karıştırın. 

Kaynayıp fokurdamaya başladıktan sonra içerisine bir çorba kaşığı tereyağını ve bir paket margarini ilave edin.

Bu şekilde iyice kaynadıktan sonra mikserle bir kere daha çırpın.  Daha sonra yağlı kağıda ezilmiş pötibör bisküvisini veya Hindistan cevizini iyice serin.  Üzerine muhallebiyi dökün ve iyice yaydırın.   Kremşantiye de bir bardak soğuk su ile mikserle iyice çırptıktan sonra ılınan muhallebinin üzerine dökün.

Daha sonra dolapta bu şekilde iyice soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra yağlı kağıdı yuvarlayın sonrasında ise açın. Kesme işlemine geçip tabaklara servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Sultan sarmasını hazırlarken yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi bir takım püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. Aksi takdirde kıvamı ve lezzeti tutturamazsınız.

Sultan sarması püf noktaları 
1-
Sultan sarmasını borcama koyacaksanız borcamın hafif ıslak olduğundan emin olmalısınız. 
2- Sultan sarması içerisini dilerseniz meyvelerle de çeşitlendirebilirsiniz. Sultan sarması tarifi genellikle içerisine muz katılarak tüketilir.
3- Sultan sarmasını hazırlarken muhallebinin soğuk olduğundan emin olmanız gerekir. Soğumazsa eğer içerisine sürmüş olduğunuz kremşanti dağılabilir. 

[[HD_2574939]]