Gündem Sultanahmet’te turist değilsen taksi yok!

Sultanahmet’te turist değilsen taksi yok!

17.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’a gelen turistlerin uğrak noktalarında taksi krizi yaşanıyor

Sultanahmet’te turist değilsen taksi yok

Başta Sultanahmet olmak üzere, Eminönü, Beyazıt ve Beyoğlu semtlerinde çok sayıda vatandaş taksicilerin kendileri yerine turistleri tercih etmesinden yakınıyor. Boş olmasına rağmen taksilerin durmadığını belirten vatandaşlar, duran taksi şoförlerinin de kısa mesafeye yolcu taşımak istememesinden şikâyetçi.
Sultanahmet’teki ‘Bab-ı Ali’ ve ‘Sultanahmet’ isimli 2 taksi durağında çalışan taksiciler de vatandaşlar gibi bu durumdan yana dertli. Sultanahmet Turizm Taksi Kooperatifi Başkanı Adnan Fincan, özellikle turistleri yolcu olarak seçen taksicilerin olduğunu belirterek, “Sultanahmet Meydanı’nda bu tür uygulamalarda bulunan taksici arkadaşlarımız var. Ama sıkıntı sadece Sultanahmet’in kendisinde değil. İstanbul’un turistik bütün bölgelerinde bu sorun mevcut. Beyazıt’ta olsun Taksim’de olsun özellikle Eminönü civarında halen bu tür sorunlar devam etmekte. Bu durum en sert cezaların kesilmesine rağmen önlenemiyor. Bu şekilde çalışan taksiciler için yolcunun Türk olmaması yeterli. Neden böyle diye soracak olursanız; tabii ki İstanbul’a gelen turistler kazıklanmak isteniyor” diyor.

Sadece duraklar
Sultanahmet’te UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) ve UTK (Ulaşım ve Trafik Düzenleme Kurulu) kararları uyarınca, sadece taksi duraklarında çalışan taksiciler yolcu alabiliyor, diğer taksiler bu bölgede sadece yolcu indirebiliyor.