İstanbul SULTANGAZİ’DE ÇOCUK TİYATROSU GÜNLERİ BAŞLIYOR

SULTANGAZİ’DE ÇOCUK TİYATROSU GÜNLERİ BAŞLIYOR

30.01.2015 - 11:45 | Son Güncellenme:

.

SULTANGAZİ’DE ÇOCUK TİYATROSU GÜNLERİ BAŞLIYOR

Sultangazi Belediyesi, çocukları tiyatronun eğlenceli dünyasına konuk etmeyi sürdürüyor. 50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen tiyatro oyunlarıyla çocuklar, bir yandan eğlenirken diğer yandan eğitici bilgilerle donatılıyor.
Sultangazi Belediyesi, tiyatrolarla çocukları eğlenceli dünyalara konuk etmeyi sürdürüyor. 50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen tiyatro oyunları ile çocuklar bir yandan eğlenirken, diğer yandan hayal kahramanlarının gözünden dünyayı öğreniyor.
Tiyatro programları arasında yer alan “Akıllı Çocuk” oyunu ile çocuklara zeka oyunları ile matematik sevgisi aşılanması hedefleniyor. Matematiğin eğlenerek de öğrenilebileceğini anlatan oyun; 31 Ocak Cumartesi günü 12.00 ve 14.00 ile 01 Şubat Pazar günü 12.00 seanslarında sahnelenecek.
“Haydi Spor Yapalım” oyunuyla da teknoloji ile hantallaşan çocukların ilgisi spor yapmaya çekiliyor. Teknolojinin yanı sıra sağlıklı bir yaşam sürmek için spora da önem verilmesi gerekliliğini anlatan çocuk oyunu; 03 Şubat Salı günü 11.00 ve 14.00 seanslarında sahne alacak.
Çocuklara geri dönüşüm bilinci kazandırmak amacıyla hazırlanan “Geri Dönüşüm Nedir Karagöz” oyunuyla eğitici bilgiler veriliyor. Geri dönüşümü sağlanan atık malzemelerin neler olduğu ve nasıl doğaya yeniden kazandırılabildiğini Karagöz ve Hacivat’ın öyküleriyle birlikte anlatan oyun; 05 Şubat Perşembe günü 11.00 ve 14.00 saatlerinde çocuklarla buluşacak.
“Eşekli Kütüphaneci” isimli çocuk oyunuyla ise kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve sağladığı yararlar üzerinde duruluyor. Kitap okuyarak edinilen bilgilerden hayatta nasıl faydalanılabileceğini anlatan oyun; 07 Şubat Cumartesi günü 12.00 ve 14.00 ile 08 Şubat Pazar günü saat 12.00’de çocukların beğenisine sunulacak.