İstanbul Sultangazi Sakinleri Yaşananlara İsyan Etti

Sultangazi Sakinleri Yaşananlara İsyan Etti

15.05.2017 - 11:55 | Son Güncellenme:

.

Sultangazi Sakinleri Yaşananlara İsyan Etti

Sultangazi’de, Afgan uyruklular ve mahallenin gençleri arasında çıkan kavgayı ayırmak isteyen bir gencin hayatını kaybetmesi üzerine vatandaşlar isyan etti. Göçmenlerden dolayı sürekli sorun yaşandığını söyleyen vatandaşlar Afganların kaldığı evlerin camlarını kırdı. Çok sayıda polisin güvenlik önlemi aldığı mahallede gergin bekleyiş devam ediyor.
Sultangazi, İsmetpaşa Mahallesi’nde dün gece saatlerinde Afgan uyruklu kişilerle mahallenin gençleri arasında kavga çıkmıştı. Kavgayı ayırmak isteyen Ramazan Şahin isimli vatandaş bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Mahallede cenazelerini bekleyen Şahin’in yakınları ve mahalleli yaşanan olay isyan etti. Mahallede göçmenleri istemediklerini söyleyen vatandaşlar “Sokağa çıkamaz olduk” dedi. Mahalleli hiçbir günahı olmayan bir çocuğun öldüğünü söyleyerek yaşananlara tepki gösterirken polis ekipleri de çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. Çok sayıda polis mahallede kuş uçurtmuyor. Mahallelinin ise gergin bekleyişi devam ediyor.
Mahallede yaşayan bir vatandaş, “Afgan uyruklu kişiler kalıyor burada. Iraklı, Suriyeli, Pakistanlı, İranlı kişiler. Bütün mahalleli muzdarip bu kişilerden. Her gün bir olaya oluyor. Her gün hırsızlık, pislik. Burada kavga olmuş. Ramazan kardeşimiz de müdahale etmiş. Onlarda bıçaklamış. Daha sonra gençler Afganların kaldığı bu yerleri bastılar. Zaten bütün binaların altında onlar kalıyor. Polisler geldi” dedi.
Öte yandan, olayın ardından bir grup mahalleli Afganların kaldığı evlerin camlarını indirdi.