Gündem Sumak çuvalları içersinde 60 milyon liralık 850 kilo eroin...

Sumak çuvalları içersinde 60 milyon liralık 850 kilo eroin...

31.01.2019 - 08:55 | Son Güncellenme:

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sultanbeyli ve  Sarıyer'de düzenlenen operasyonda 850 kilogram  eroin ele geçirildiğini, olayla ilgili iki şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Sumak çuvalları içersinde 60 milyon liralık 850 kilo eroin...

İstanbul'da 2 ayrı ilçede düzenlenen operasyonlarda piyasa değeri 60 milyon lira tutarında 850 kilo eroin ele geçirildi. İran'dan yurda sokulup Avrupaya götürülmesi planlanan uyuşturucunun Van’da sumak çuvalları arasına doldurularak İstanbul'a getirildiği tespit edilirken, uyuşturucuyla ilgili 2 uyuşturucu kuryesi 2 lüks otomobille birlikte gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Aldığı bir ihbarı değerlendiren İstanbul Narkotik ekipleri,ihbar doğrultusunda tespit ettiği Sultanbeyli’deki bir depoya baskın düzenledi. Baskında sumak çuvalları içerisine zulalanmış 600 kilo eroin ele geçiren ekipler, ele geçen uyuşturucuyla bağlantılı şebekenin lüks bir otomobille de uyuşturucu sevkiyatı yapacağını belirleyince ikinci br operasyon düzenledi. Şebekenin uyuşturcu yüklediği lüks bir aracın Sarıyer’de lüks bir rezidansa gittiğini tespit eden ekipler, adres önünde kurduğu pusuyla lüks araçtan başka bir araca valiz taşındığı sırada harekete geçerek ikinci operasyonu düzenledi.

Valizler içerisinde 250 kilo daha eroin ele geçiren ekipler, uyuşturucuyla ilgli olarak 2 kuryeyi yakalayıp gözaltına alırken, yaptığı soruşturmada ele geçirilen uyuşturucunun İran’dan Van’a getirilip burada sumak çuvalları içerisine konarak İstanbul’a nakledildiğini tespit etti.

Haberin Devamı

Piyasa değeri 60 milyon lira olan uyuşturucunun İstanbul üzerinden Avrupa’ya gönderilmesinin planın yapıldığı sırada ele geçilirdiğini tespit eden polisin gözaltına aldığı 2 uyuşturcu kuryesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alınırken, polisin konuyla ilgili soruşturması devam ediyor.