Sümbül Soğanı Nasıl Çoğaltılır?

Bahar aylarının en sevilen soğanlı çiçeklerinden sümbül soğanı nasıl çoğaltılır? Sümbül bakımı nasıl yapılır? Sümbül nasıl çoğaltılabilir?

Sümbül soğanlı bir bitkidir. Mor, pembe, mavi ve beyaz renklerde açan sümbül kokusuyla da sevilen bir çiçektir. İlkbaharın gelmesiyle sıcaklıklar artınca sümbül soğanları da toprağın üzerine çıkmaya başlar ve çiçeklenir. Peki sümbül soğanı bakımı nasıl yapılır ve sümbül soğanı nasıl çoğaltılır?

Sümbül soğanı bakımı

Sümbül soğanı humuslu ve geçirgen bir toprağa dikilmelidir. Suyu tutan toprak sümbül soğanının çürümesine neden olabilir. Kumlıu toprak da soğanlı çiçeklere iyi gelmez. Direk güneş ışığı ve hava akımından korursanız sümbül soğanınız kısa sürede çiçek açar. Düzenli sularsanız ve klorsuz su kullanırsanız yarı gölge yerde bol çiçek açacaktır. Toprak ne çok ıslak ne de kuru olmalıdır.

Haberin Devamı

Sukulent suda nasıl çoğaltılır?

https://www.pratikse.com/sukulent-suda-koklendirme-nasil-yapilir/

Sümbül soğanı nasıl çoğaltılır?

Sümbül soğanı çoğaltmak için en kolay yol soğandan ayırma yoludur. Sümbül soğandan çoğaltılabilir ve bunun için en uygun zaman kış aylarıdır. Kasım sonundan itibaren sümbül soğanı çoğaltmak için ayrılabilir.

Sümbül tamamen solduktan sonra soğanı topraktan çıkarın. Ana bir soğan olacaktır. Yanlarında ise daha minik soğanlar göreceksiniz. Bu minik sümbül soğanlarını kuru bir yerde dikim zamanı gelene kadar bekletin.

Tercihen gazete kağıdına sarın ve sarmadan önce soğanın üzerindeki toprağı iyice temizleyin. Sümbül soğanı çoğaltıldıktan sonra bu soğanları kış geçince fazla derine inmeden dikmeli ve soğan kolay filizlensin diye toprağın üst kısmını bol bırakmalısınız.