İstanbul Sunay Akın Ve Nihat Sırdar'la “Bir Zamanlar”

Sunay Akın Ve Nihat Sırdar'la “Bir Zamanlar”

13.06.2017 - 10:26 | Son Güncellenme:

.

Sunay Akın Ve Nihat Sırdarla “Bir Zamanlar”

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD), Kadıköy’de bulunan merkezlerinde usta şair, yazar ve araştırmacı Sunay Akın ve ünlü radyocu Nihat Sırdar’ı “Bir Zamanlar İstanbul” temalı söyleşi kapsamında konuk etti.
Bir döneme damgasını vurmuş, günümüzde klasikleşmiş araçları, koruyarak ve yaşatarak geleceğe taşıma misyonuyla hareket eden İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, klasik araçlı aktivitelerinin yanı sıra,”Yeşilçam’a Saygı” temalı aktiviteler kapsamında Türk Sinemasına yıllarca büyük emekler vermiş olan oyuncularla da çeşitli organizasyonlar ve ünlü sinemacılarımız adına anma programları düzenliyor. İKOD, bugüne kadar Türkan Şoray, Filiz Akın,Hülya Koçyiğit,Ediz Hun,İzzet Günay,Göksel Arsoy gibi Yeşilçam’ın çok önemli isimlerini konuk etti ve Zeki Alasya, Ayhan Işık,Yılmaz Güney, Kemal Sunal, Hulusi Kentmen gibi sinema oyuncularımız için de anma programları hazırladı.
11 Haziran pazar günü Kadıköy’de gerçekleşen farklı bir etkinlikle de İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, usta şair, yazar ve araştırmacı Sunay Akın’ı ve ünlü radyocu Nihat Sırdar’ı “Bir Zamanlar İstanbul” temasıyla bir araya getirdi. Birlikte sahne show’ları da gerçekleştiren sempatik ikili, etkinlik alanına, aynı zamanda İKOD’un da üyesi olan usta radyocu Nihat Sırdar’a ait olan 1962 model Chevrolet Impala’yla geldiler. İKOD üyelerine ait rengarenk klasik araçlarla tek tek ilgilenen Sunay Akın ve Nihat Sırdar, bazı araçların içinde 45’lik plak dinlediler.
Klasiklerin günümüz araçlarından çok farklı olduklarını ifade eden iki isim, İKOD’un davetinden çok memnun olduklarını ve kendileri için çok renkli bir gün yaşadıklarını belirtti. 1950’li ve 1960’lı yılların artık nadide olmuş modelleriyle fotoğraflar çektiren usta ikili, kendilerinin bizzat çektiği fotoğraf ve video görselleri kendi sosyal medya mecralarında, fanlarıyla paylaştı. Daha sonra dernek merkezinde gerçekleşen “Bir Zamanlar İstanbul” temalı söyleşide her iki isim de İKOD üyeleriyle eski İstanbul’a dair anılarını paylaştı. İKOD’un dernek merkezinde bulunan Ayhan Işık, Hulusi Kentmen ve Sadri Alışık’a ait balmumu heykelleri gören her iki isim de Yeşilçam Sineması’na büyük emekler veren usta aktörleri çok özlediklerini ifade etti.