Ekonomi SunExpress’ten rekor koltuk arzı!

SunExpress’ten rekor koltuk arzı!

12.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

SunExpress’ten rekor koltuk arzı

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2019 yaz dış hat uçuş programında, önceki döneme göre Orta Avrupa’dan Türkiye’ye rekor bir kapasiteyle toplamda 6.4 milyon koltuk sunacak. SunExpress, Türkiye ile Avrupa arasındaki uçuş sayısını da önemli ölçüde artıyor. Antalya, İzmir ve Anadolu kentleri ile Avrupa arasında en fazla sayıda direkt tarifeli uçuş düzenleyen havayolu, 30’dan fazla ülkede toplam 90 destinasyona uçuş düzenliyor.

Haberin Devamı

Güven mesajı

SunExpress CEO’su Jens Bischof, SunExpress’in Türk turizminin öncü havayolu şirketi olduğunu belirterek, “Geçen yaz sezonunda Türkiye turizm pazarına toplam 5 milyon koltuk arz etmiştik, önümüzdeki yıl rekor bir artışla 6.4 milyon koltuk arz edeceğiz. Bu yaz Türkiye’de 16 noktadan Avrupa’da 36 destinasyona tarifeli direkt uçuş düzenleyeceğiz” dedi.

Bischof, Türk turizmine olan inançlarını hep koruduklarını belirtirken, “2019’da Türk turizminin rekor kırması için desteğimizi sunacağız. SunExpress’in gerçekleştirdiği bu rekor kapasite artışı, Türk turizminde yaşanması beklenen artışın önemli bir göstergesidir” dedi.

Bu yıl Antalya’dan Norveç’te Oslo, İsveç’te Göteborg, Hollanda’da Eindhoven ve Çekya’da Prag olmak üzere 4 yeni rota sunacak olan havayolu, ayrıca mevcut birçok hatta uçuş frekansını da arttıracak.

2019 yazında havayolunun Antalya’dan sunduğu toplam dış hat destinasyon sayısı 36 olacak. İzmir’i aktarma merkezi olarak kullanan SunExpress, bu yaz İzmir dış hat uçuşlarına da ilave 400 bin koltuk ekliyor ve İzmir’de toplam koltuk arzını 1.7 milyona yükseltiyor. SunExpress’in bu yaz İzmir çıkışlı yeni dış hat noktaları, Hollanda’da Eindhoven, Rusya’da St. Petersburg ve Fransa’da Marsilya olacak. SunExpress, ayrıca Mart ayından itibaren Dalaman ve Bodrum’u da Avrupa ile bağlamaya başlıyor.

Yazarlar