Ege Süper Lig en çok bize yakışır

Süper Lig en çok bize yakışır

02.06.2017 - 03:41 | Son Güncellenme:

TFF 1. Lig Play Off finalinde Antalya’da Eskişehirspor’la karşılaşacak olan Göztepe’de Teknik Direktör Yılmaz Vural, Süper Lig’e giden yolda önlerinde sadece 90 dakika kaldığını söyledi, “Çocuklarıma çok güveniyorum, kazanan taraf mutlaka biz olacağız” dedi

Süper Lig en çok bize yakışır

TFF 1. Lig Play Off finalinde pazar günü Antalya’da Eskişehirspor ile Türkiye liglerinin son maçına çıkacaklarını, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin bile bu müsabakadan önce oynanacağını hatırlatan Göztepe Teknik Direktörü Yılmaz Vural, “90 ya da 120 dakika; maç ne kadar sürerse sürsün, kazanan biz olmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Kupa bizim olacak’

Göztepe’nin 18 yıl önce yine Antalya’da oynanan Play Off finalinde Çaykur Rizespor’u yenerek Süper Lig’e çıktığını hatırlatan tecrübeli teknik adam, “Finalin yine Antalya’da oynanması bize moral veren bir durum. İzmir’e yine kupayla döneceğimize inanıyorum” diye konuştu.

İki takımın da Süper Lig’i hak ettiğini ifade eden Yılmaz Vural şunları söyledi:

“Göreve geldiğim günlerde, ‘Ligin sonlarına doğru bu takım toparlanır’ demiştim. Çocuklar beni mahcup etmedi. Ben çocuklarıma çok inanıyorum. İsyan Marşı ile beraber buralara kadar geldik. Camiamız uzun yıllardan beri başarıya hasret, Süper Lig’de olma hayalini gerçekleştirmek adına önümüzde 90 dakika kaldı. Gönül istiyor ki kazanan biz olalım. Şampiyonluk bize çok yakışacak” dedi.

Haberin Devamı

İzmir uyumayacak

Vural, Antalya’da kariyerinin altıncı Play Off finaline çıkacağını söyledi. 1994-95 sezonunda Eskişehirspor’u Play Off’tan Süper Lig’e çıkardığını hatırlatan tecrübeli teknik adam şöyle devam etti: “Finali kazandıktan sonra Konya’dan Eskişehir’e araba konvoyuyla döndük. Oradaki 300 bin kişilik kutlamayı hiç unutmuyorum. İnanıyorum ki Antalya’dan İzmir’e de konvoyla geleceğiz. Sadece Göztepe’nin değil, tüm İzmir’in Süper Lig sevincini görür gibi oluyorum. Sabahlara kadar insanların bu sevinci kutlayacaklarını biliyorum. Şimdiden tüylerim diken diken oluyor. Bu insanları bu duygudan mahrum etmek istemiyoruz.”

Jahovic ve Umut’tan şampiyonluk sözü

Göztepe’de bu sezon gösterdikleri performansla son yılların en skorer ikilisi olan Adis Jahovic ve Umut Nayir, Play Off’ta şampiyonluk sözü verdi. Makedon yıldız Jahovic, sarı kırmızılı formayla 20 gol atarken, Umut uzun süre yedek kalmasına rağmen 13 gole ulaştı. Genç santrfor, özellikle Boluspor’la oynanan Play Off yarı final ilk maçında 2 gol atarak Göztepe’ye finalin kapılarını açtı. Göztepe’nin sezon boyunca attığı 59 golün 33’ünün altında imzaları bulunan ikili, Süper Lig’e çıkacak tarafın kendileri olacağını söyledi.

13 bin bilet 15 dakikada bitti

Dev final için tüm İzmir seferber oldu. Sarı kırmızılı taraftarlar sabah saat 10.00’da satışa çıkan 13 bin 862 bileti 15 dakika içinde tüketti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’ya gidecek futbolseverler için 63 otobüs kaldıracağını açıklamasının ardından İzmir Ticaret Odası (İTO), Konak Belediyesi, Bornova Belediyesi ve Menderes Belediyesi de organizasyonlara başladı. İTO ve belediyelerin Antalya’ya gidecek taraftarlara 50 otobüs tahsis ettiği, belediyelerin şehrin önemli noktalarına dev ekranlar kuracağı öğrenildi.