Gündem Şüphelileri kovalarken kazayla kendini vuran polis kurtarılamadı

Şüphelileri kovalarken kazayla kendini vuran polis kurtarılamadı

12.06.2016 - 11:16 | Son Güncellenme:

Kütahya'de ’Dur’ ihtarına uymayan motosikletliyi kovalama sırasında ekip otosundan inerken tabancası kazara ateş alıp kasığından yaralanan trafik polisi memuru Engin Balcı, tedavi gördüğü hastanede kurtarılamadı.

Şüphelileri kovalarken kazayla kendini vuran polis kurtarılamadı

Kütahya'da şüphelileri kovalarken kazayla kendini vuran ve ağır yaralanan 1 çocuk babası 46 yaşındaki Engin Balcı, tedavi gördüğü hastanede hayatanı kaybetti. Olay, geçen 2 Haziran’da Gaybiefendi Mahallesi Akdoğan Sokak’ta meydana geldi. Bir motosiklet sürücüsünün trafikte tehlikeli hareketlerde bulunduğu ihbarı üzerine polisler harekete geçti. Polis ekipleri, 43 SN 053 plakalı motosikleti durdurmak istedi. ’Dur’ ihtarına uymayan motosikletli kaçınca kovalamaca başladı. Sürücünün arkasında bulunan kişi yavaşlayan motosikletten indi. Bu kişiyi yakalamak isteyen polis memuru Engin Balcı’nın tabancası 43 A 4142 resmi plakalı ekip otosundan inerken kazara ateş aldı. Silahtan çıkan mermi Balcı’nın sol kasığına isabet etti.

Haberin Devamı

Yaralanan Engin Balcı ambulansla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaçan İ.T. ve Y.A.’yı polisler Perli Mahallesi’nde yakaladı. Gözaltına alınan 2 şüpheli ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım servisinde tedavisi süren polis memuru Engin Balcı, bu sabaha karşı kurtarılamadı.

ŞEHİT POLİS İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Polis memuru Balcı için tören düzenlendi. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü önündeki tören, hayatını kaybeden polis memuru Balcı'nın öz geçmişinin okunmasıyla başladı. Kütahya İl Emniyet Müdürü Vekili Hasan Çevik, törende yaptığı konuşmada, yaşanan olaydan dolayı emniyet teşkilatı olarak büyük üzüntü içerisinde olduklarını ifade ederek şöyle devam etti: "Şüpheli takibinde yaralanan polis memuru Engin Balcı hastaneye kaldırılmış, yapılan tüm müdahaleye ve tedaviye rağmen kurtarılamayarak bugün şehit olarak hakka yürümüştür. Görevinin bilincinde, çalışkan ve görevine sadık, arkadaşları tarafından sevilen mesai arkadaşımız şehit polis memuru Engin Balcı'ya Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve mesai arkadaşlarıma sabırlar ve metanet diliyorum. Başımız sağ olsun, mekanı cennet olsun." Törene katılan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğurlu ve diğer protokol üyeleri, şehit polis memuru Balcı'nın eşi Elif, oğlu Kadir, annesi Ayşe ve babası Lütfü Balcı'ya başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

Şehit polis memuru Engin Balcı'nın oğlu Kadir (23), koltuk değnekleriyle cenaze törenine katıldı. Kadir Balcı'nın babasının yaralandığı olaydan 1 hafta önce, kullandığı motosikletle Abdurahman Karaa Bulvarı'nda bir otomobille çarpıştığı ve olayda bacağının kırıldığı öğrenildi. Baba Engin Balcı'nın ise tehlikeli olmasından dolayı oğlunun motosiklet kullanmasına izin vermediği belirtildi. İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün yaptırdığı duanın ve helallik alınmasının ardından Balcı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, toprağa verilmek üzere Balıkesir'in Dursunbey ilçesine gönderildi.