Gündem Sur, Cizre ve İdil’de ders zili çalmadı

Sur, Cizre ve İdil’de ders zili çalmadı

09.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Sur ve Şırnak’ın Cizre ilçesinde 111 okulda 42 bini aşkın öğrenci dersbaşı yapamadı. Silopi’de iki ay aradan sonra eğitim yeniden başladı

Sur, Cizre ve İdil’de ders zili çalmadı

Ders zilleri dün ikinci yarıyılın ilk dersi için çalarken, Şırnak’ın Silopi ilçende sokağa çıkma yasağı nedeniyle 14 Aralık’tan bu yana okula gidemeyen öğrenciler, ilk kez okula giderek derslerine başladı. Bazı mahallelerinde hendek ve barikatların bulunduğu İdil’de ise 25 bin öğrenci ders başı yapamadı.

Haberin Devamı


2 ay aradan sonra ders

Şırnak İdil’de 1200 öğretmene cumartesi gecesi İstanbul’da düzenlenecek eğitim seminerine katılmaları için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mesaj gönderildi. Bu mesaj ilçedeki bazı mahallerde bulunan hendek ve barikatların temizlenmesi için sokağa çıkma yasağı ilan edileceği olarak yorumlandı.

Öğretmenlerin ilçeden ayrılması nedeniyle dün başlayan eğitim döneminin ikinci yarısında sınıflar boş kaldı, 25 bin öğrenci dün eğitime başlayamadı. Silopi’de 14 Aralık’ta uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağının 19 Ocak’tan itibaren 05.00-18.00 saatleri arasında kaldırılmasının ardından dün ilk ders zili çaldı.

Okulun ilk günü olması nedeniyle katılımın düşük olduğu görüldü. 39 bin 128 öğrencinin bulunduğu ilçede, yaklaşık 10 bin öğrencinin okula gittiği belirtildi. İlçede 8 okuldaki tahribat nedeniyle, öğrencilerin başka okullarda eğitime devam edeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te başlatılan sokağa çıkma yasağı sürüyor. Diyarbakır’ın Sur ve Şırnak’ın Cizre ilçesinde 111 okulda 42 bini aşkın öğrenci, PKK’lı teröristlerin saldırıları nedeniyle mevcut okullarında eğitim göremiyor.

Öğrencilerin bir bölümü, eğitimine farklı il ve ilçelerdeki okullarda misafir öğrenci olarak devam ediyor.

Sadece 1 öğrenci geldi
Hendek ve barikatların olduğu Yeni Mahalle’deki Fatih Ortaokulu’na öğretmen ve öğrenciler gelmezken, adını vermek istemeyen velisi ile birlikte bir 6’ıncı sınıf öğrencisi okula gelerek, tek başına öğretmenlerini bekledi. Öğretmen ve yöneticilerin gelmemesi üzerine adını vermek istemeyen veli, çocuğunu da alarak okuldan ayrıldı.