Gündem Sur'da 6 vatandaş tahliye edildi

Sur'da 6 vatandaş tahliye edildi

20.02.2016 - 17:39 | Son Güncellenme:

Terör operasyonlarının devam ettiği Diyarbakır Sur'da, operasyon bölgesinde kalan 1'i yaralı 6 vatandaş, güvenlik güçleri tarafından tahliye edildi

Surda 6 vatandaş tahliye edildi

80 gün boyunca çatışmaların arasında kalan 3'ü kadın 6 kişi hastaneye kaldırılarak, sağlık taramasından geçirildi. Diyarbakır Merkez Sur İlçesi'nde terör örgütü PKK tarafından açılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, tuzaklanan bombaların imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar devam ediyor.
Güvenlik güçleri bir yandan da ilçede kalan ve örgüt mensupları tarafından çıkmalarına izin verilmeyen vatandaşların zarar görmemesi için büyük özveri gösteriyor.

Haberin Devamı

Sokağa çıkma yasağı olan mahallelerden ayılamayan vatandaşlar için sık sık anons yapılıyor. Yapılan anonslarla 80 gündür esaret yaşayan 6 vatandaş cevap verdi ve çatışma bölgesinden kurtarıldı. Sur'da "bazı vatandaşların bulundukları mahalleden çıkmak istedikleri"ne dair talep üzerine operasyonlara bir süre ara verilerek 1'i yaralı 3'ü kadın 6 kişi güvenlik güçlerince tahliye edildi. Hastaneye kaldırılan ve sağlık kontrolünden geçirilen vatandaşların ihtiyaçları da karşılandı.

"ANONSLARA CEVAP VERİLDİ"
Diyarbakır Valiliği vatandaşların tahliye edilmesi ve örgüt mensuplarının teslim olmaları için anonslar yapıldığı hatırlatıldı. Yapılan anonsların yerel ve ulusal basında da yayınlandığı belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi: