Gündem Sur'da çatışma çıktı, cenazeler alınamadı: 1 asker yaralı

Sur'da çatışma çıktı, cenazeler alınamadı: 1 asker yaralı

12.01.2016 - 17:38 | Son Güncellenme:

.

Surda çatışma çıktı, cenazeler alınamadı: 1 asker yaralı

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde 4 cenazenin alınabilmesi Dabanoğlu Mahallesi Çiftehan Sokak için bugün 2 saatliğine yasağın kaldırılmasının ardından aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, barodan avukatların bulunduğu heyet Gazi Caddesi üzerine geldi. Çiftehan Sokak içerisinde bulundukları belirtilen 4 cenazeyi almak için içeri girmek isteyen heyet polis barikatından geçirildi. Büyükşehir Belediyesi'ne ait 3 cenaze aracı da cenazeleri alması için hazır bekletildi.

Haberin Devamı

Bu sırada yasağın bulunduğu mahallerde silah ve patlama sesleri gelirken Milletvekili Yiğitalp ile yanındaki heyet Ulucami önünde bir süre bekletildi. Heyetin beklediği sırada bölgede yoğun çatışmalar devam ederken, PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 1 uzman çavuş ayağından yaralandı. Yaralı uzman çavuş ambulansla Asker Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Bekleyişlerini sürdüren heyet çatışmaların yoğun olması ve can güvenliklerinin tehlikeye girmesi riskine karşı cenazeleri almaya gidemedi. Geri dönen heyet adına konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, "4 cenaze Suriçi'nde bekliyor. Valilikle yaptığımız görüşmelerde bugün 2.5 saatliğine ablukanın kaldırılacağı ve cenazelerimizi alacağımız söylendi. Biz birlikte geldik siz de tanık oldunuz. Yoğun bir patlama ve çatışmaların devam etmesinden dolayı Cizre'deki örneği hepimiz gördük aynı riski yaşamamak için ne yazık ki yine cenazelerimizi alamadık" dedi.
Bu ortamda cenazeleri alma şansları olmadığını belirten Sibel Yiğitalp, "Her an bir çatışma, her an birinin yaşamını yitime riski oldukça yüksek. Ve hiç birimizin o riske girmesini istemediğimiz için mevcut durumdan kaynaklı cenazelerimiz alamadık. Normal yaşama dönüp ablukanın kaldırılmasıyla biz ancak cenazeleri alabiliriz" diye konuştu.
Bu arada heyetin yanına gelen bir kadın engelli oğlunun Sur'da kaldığını belirterek, oğlunun da alınıp kendisine verilmesini istedi. Heyette bulunanlar ise polisin izin vermediğini ve bölgeye kendilerinin de gidemediğini söyledi. Heyet üyeleri daha sonra bölgeden ayrıldı.