Diyarbakır SUR’DA GÖÇ İZDİHAMI

SUR’DA GÖÇ İZDİHAMI

11.12.2015 - 16:17 | Son Güncellenme:

.

SUR’DA GÖÇ İZDİHAMI

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bugün saat 16.00’da yeniden başlayacak olan sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçeden göç etmek isteyen vatandaşlar izdiham yaşadı. Yanlarına alabildikleri eşyalarını sırtlayarak barikatları aşmaya çalışan vatandaşlar büyük zorluklarla ilerlerken, ilçede sadece bugün 5 binin üzerinde vatandaşın evlerini terk ettiği tahmin ediliyor.
6 mahalle ile bir caddede ilan edilen sokağa çıkma yasağının dün gece saat 23.00’te kaldırıldığı Sur ilçesinde, göç izdihamı yaşanıyor. Yasağın kaldırıldığını duyan vatandaşlar evlerini terk etmeye başlarken, saat 16.00’da bir kez daha sokağa çıkma yasağı ilan edileceğinin duyurulması üzerine akın akın göç başladı. Evlerinden alabildikleri beyaz eşyalar başta olmak üzere yatak ve yorganlarını sırtlayarak, barikatları aşmaya çalışan vatandaşlar, bunları ilçenin Saraykapı mevkiine getirerek, burada buldukları el arabaları, çekçekler ve pikaplara yükledi. Göç eden vatandaşların çoğunun yakınlarının yanına gittiği öğrenilirken, birçok vatandaş ise nereye gideceğini bilmediğini belirtti.
Sivil toplum kuruluşlarının rakamlarına göre düne kadar 20 bin kişinin göç ettiği ilçede sadece bugün ise en az 5 bin kişinin göç ettiği tahmin ediliyor.