Gündem Sur’da PKK’lı teröristler 2 mahallede sıkıştırıldı

Sur’da PKK’lı teröristler 2 mahallede sıkıştırıldı

14.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası için başlatılan operasyonlarda sona yaklaşılırken önceki gün bir PKK’lı terörist öldürüldü, bir el yapımı patlayıcı da imha edildi. İlçede etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı da 192’ye ulaştı.

Sur’da PKK’lı teröristler 2 mahallede sıkıştırıldı

Sur’da teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası için 28 Kasım 2015’te başlatılan operasyonda bölgenin yüzde 90’ı teröristlerden temizlendi. Şu ana kadar 192 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda PKK’lılar, çemberi daraltan güvenlik güçleri tarafından Hasırlı ve Savaş mahallelerinde sıkıştırıldı.
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü 6 mahalle ve bir caddenin belirli bölümünde devam eden operasyonda çok sayıda çukur kapatıldı, barikat kaldırıldı ve sokaklara döşenen patlayıcılar imha edildi.
Teröristler ilçede barınma ve mevzi amaçlı kullandıkları, aralarında tarihi yapıların da bulunduğu çok sayıda ev, cami ve kiliseyi kullanılamaz hale getirdi, terör saldırılarından duydukları endişe nedeniyle 4 bin 500’ü aşkın kişi, evlerinden ayrılmak zorunda kaldı.
Güvenlik güçlerince arama yapılan bazı evlerde zırh delici silah, bomba yapımında kullanılan kahve makineleri ile el yapımı patlayıcıların da yer aldığı çok sayıda silah ve mühimmattan oluşan cephanelik bulundu.

Haberin Devamı

Sur’da PKK’lı teröristler 2 mahallede sıkıştırıldı

Bakan, askerlerle kahvaltıda buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Mardin’de Şehit Jandarma Üstçavuş İlker Düzova Kışlasında Mehmetçik ile kahvaltıda bir araya geldi. Kışlada Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, Alay Komutanı Albay Aladdin Karsavuran ve Kışla Komutanı Albay Ahmet Yalçıner tarafından karşılanan Ramazanoğlu, kışla hakkında bilgi alarak Şırnak’a gitmek ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mardin’e geldiğini belirtti.