Gündem Sur’dan acı haber geldi: 4 şehit

Sur’dan acı haber geldi: 4 şehit

28.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Operasyonların sürdüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 3 asker ve 1 polis keskin nişancı ateşiyle şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı Sur’da 9, Şırnak’ın Cizre ilçesinde ise 11 teröristin öldürüldüğünü açıkladı

Sur’dan acı haber geldi: 4 şehit

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında dün yaşanan çatışmalarda 3 asker şehit olurken, 3 asker ve 2 polis de yaralandı. Yaralı polislerden biri de hastanede şehit düştü. 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren Sur’da dün saat 11.30’dan itibaren 5 mahalle ve 1 caddede daha sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu mahallelerde yaşayanların büyük kısmı sabah yaşadıkları mahallelere teröristlerin hendek kazıp, barikat kurduğunu görünce evlerini terk etti.

Haberin Devamı

Sur’dan acı haber geldi: 4 şehit

Genelkurmay Başkanlığı, operasyonların devam ettiği Sur’da 9, Şırnak’ın Cizre ilçesinde ise 11 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada Cizre ve Sur’daki operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 599 olduğu kaydedildi.

Sur’da dün bombalı tuzakları kaldırmayı sürdüren güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada PKK’lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 6’sı asker olmak üzere 2’si polis 8 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralanan askerlerden 3’ü doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 5 güvenlik görevlisinin tedavileri ise sürüyor.

Ailelere acı haber

Şehit düşen 3 askerin Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan ve Uzman Çavuş Osman Ateş olduğu belirlendi. Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndan geçici görevle Diyarbakır’a giden Yüzbaşı Can Çiğa’nın Mersin’de, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan’ın İzmir’de ve Uzman Çavuş Osman Ateş’in Tokat’ta oturan ailelerine oğullarının şehit olduğu haberi verildi.

Haberin Devamı

‘Hendekleri kazanlar bizi zorla gönderdi’
Çatışmaların devam ettiği sık sık silah ve patlama seslerinin geldiği Suriçi’nde Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahalleleri ile Melikahmet Caddesi’nde de dün saat 11.30’dan itibaren sokağa çıkma yasağı getirildiğini açıkladı. Bu mahallelerde yaşayanların büyük kısmı sabahın erken saatlerinden itibaren yaşadıkları mahallelere hendek kazılıp, barikat kurulduğunu görünce yasak kararı açıklanmadan evlerini terk etti. Yanlarına alabildikleri eşyalarla ilçeden ayrılanlar vatandaşlar, “Hendekleri kazanlar evimize gelip, ‘burayı boşaltın’ dediler. Kahvaltımızı bile yapamadan kaçtık” diye isyan etti.
Sur’dan acı haber geldi: 4 şehit
Sur’dan acı haber geldi: 4 şehit
PKK’ya lanet yağdırdılar
Kadın, yaşlı demeden soğuk havaya rağmen kucaklarında çocuklarıyla gözyaşları içinde ilçeden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar, kendilerini evlerinden eden PKK’lılara lanet yağdırdı. Kimileri evlerinden alabildikleri eşyalarını otomobil, traktör ve el arabasına yüklerken kimi vatandaş da hasta yakınlarını tekerlekli sandalye ile ilçeden çıkardı.
‘O kurşunlar bana geleydi!’
Sur’da dün gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen 3 asker ve 1 polisten geriye yine acı hikâyeleri kaldı. Şehit Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan’ın 6 yıldır Öznur Erdoğan ile evli, 5 yaşında Eylül Ada isminde bir kızı olduğu öğrenildi. Çatışma ve şehit haberlerini televizyondan endişe içerisinde izleyen baba Sait Erdoğan, oğluna ulaşamayınca bilgi alabilmek için Çiğli İlçe Jandarma Komutanlığı’na gitti. Burada oğlunun silah arkadaşlarından acı haberi alan Erdoğan, askeri heyetle evine döndü.
Sur’dan acı haber geldi: 4 şehit
Şehit Özgür Erdoğan'ın kızı Eylül Ada...
Sur’dan acı haber geldi: 4 şehit
‘Yavrum, izne gelecektin’
Askeri araçtan “Yavrum, oğlum, o kurşunlar bana geleydi. İki ay sonra izne geleceğini söylüyordun” diye ağıt yakıp, gözyaşı dökerek inen Sait Erdoğan, acı haberi eşi Mübeccel Erdoğan’a verdi. Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndan geçici görevle Diyarbakır’a gittiği öğrenilen Erdoğan’ın cenazesinin Sivas Divriği’de cemevinden kaldırılacağı bildirildi.
Sur’dan acı haber geldi: 4 şehit
Babasının evine ahır yaptırıyordu
27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş’in şehadet haberi Tokat’taki annesi Resmiye ve babası Mustafa Ateş’e verildi. Osman Ateş’in, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan babasının hayvanları için köydeki evlerinin bahçesine yeni bir ahır yaptırdığı öğrenildi. Tuğlalarla örülen ahırının henüz tamamlanmadığı da görüldü. Şehit Osman Ateş’in kardeşi Emre Ateş’in de askerde olduğu öğrenildi.
Sur’dan acı haber geldi: 4 şehit
‘Benim gözüm sende’
Şehit Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Ciğa’nın Kayseri’deki eşi Nadiye Ciğa’nın muhasebeci olduğu, 2.5 ay önce Sare adında bir kız bebek dünyaya getirdiği için doğum iznine ayrıldığı öğrenildi. Şehit Çiğa’nın 3 Ocak’ta sosyal paylaşım sitesinde, eşinin sayfasında “Benim gözüm sende” adlı parçayı paylaştığı ve videoya “Hanımefendi size gelsin” notunu eklediği öğrenildi. Nadiye Kaya Çiğa ise videoya “Aşkım benim. Ama niye Nuh-u nebi zamanından kalma şarkı?” yorumunu yazdı. Yiğit Can Çiğa ise yoruma, “Şarkı Nuh-u Nebi ama hissiyat güncel. Aklıma geldi, yazayım dedim” diye cevap verdi.
4 çocuğu yetim kaldı
43 yaşındaki şehit özel harekat polisi Zekeriya Bilgen’in ise Balıkesir’in Susurluk ilçesindeki ailesine şehadet haberi verildi. Oğullarının şehit olduğu haberi, babası Yusuf ve annesi Kadriye Bilgen’e evlerine giden İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Vedat Kılıç tarafından verildi. Evli ve 4 çocuk babası olan Bilgen Susurluk’ta toprağa verilecek.
Sur’dan acı haber geldi: 4 şehit
Şehidin yatağına bayrak serdiler
Şırnak’ın Silopi ilçesinde 4 Ağustos 2015 tarihinde teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Vanlı er Abdulhalık Araz’ın (24) anısını yaşatmak isteyen silah arkadaşları, koğuşundaki yatağına Türk bayrağı serdi. Mehmetçik, Türk bayrağı örttüğü yatağa, “Şehidimiz bu yatakta yatıyordu” yazılı plaka koydu. Şehidin adı, görev yaptığı General Zeki Durlanık Kışlası’ndaki askeri gazinoya verildi. Şehidin babası Sami ve amcası Fevzi Araz, 25 Kasım’da kışlayı ziyaret ederek, oğlunun arkadaşlarıyla görüştü. Askerlere tek tek sarılan acılı baba, şehidin yattığı koğuşu gezdi, gazinoda Mehmetçik ile sohbet etti, birlikte yemek yedi.