Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sonuç; ders çıkarılacak bir maçtı. Şota kumarı, ev sahibi takıma daha fazlasını kaybettirebilirdi!

Beşiktaş maçının formatı farklıydı. Sürekli hücumu düşünen rakip önünde önce tedbir alıp sonra uygun anı kollayan Trabzonspor, bu kez oyunu iki yönlü düşünen bir Akhisarspor buldu karşısında. Kendi sahanızda mücadele etmenin bazen böyle dezavantajları da oluyor. Henüz uyum sürecinde bir takımsanız, iki doğruyu birlikte yapıp sonuca gitmek, dikkat ve sabır gerektiriyor.

Trabzonspor adına sıkıntılı bir doksan dakikaydı. Maçın yarım saatinde orta alanda Akhisarspor’a topla fazla oynama şansı tanıyınca, rakibin hızlı hücumcularına bordo-mavili kaleyi uzaktan da olsa yoklama fırsatı doğdu. Bu arada istediği hamleleri yapmakta zorlanan Karadeniz ekibi, çabuk kapanan Akhisarspor savunmasını uzun süre aşamadı. Araya atılan toplarda ilk müdahaleleri rakip yaparken, ilginçtir Trabzonspor’u öne geçiren gol, ani bir atakla geldi. Erkan ilk kez solda boş alan buldu, sert vurdu kaleci Lukac’ın tokatladığı top Yusuf’un önüne düştüğünde sol ayak bitirici dokunuşu yaptı.

Haberin Devamı

Trabzonspor ikinci yarıda istediği tempoyu yakalayıp kısa ve isabetli paslarla oyunu rakip alana yıkmıştı derken, sahneye acemice bir penaltıya sebep olan Constant çıktı, eşitlik sayısı Kabze’den geldi. Hemen ardından bir şok daha yaşanınca ki, bu defa pozisyonla ilgisiz bir penaltı kazanan ve bunu N’Doye ile değerlendiremeyen Trabzon’un ritmi bozuldu. Ritmi bozulan sadece takım değildi elbette. Teknik direktör Şota’nın kaçan penaltıdan sonra oyuna müdahaleleri büyük kumardı. Takımın en iyisi Okay’ı çıkararak Cardozo ile forveti ikiledi ve orta sahayı boşaltarak büyük risk üstlendi Gürcü çalıştırıcı. Nitekim bu bölgeyi rahat geçen Akhisarspor topu her iki kanata taşıyarak pozisyon bulmaya başladı. Gol geliyorum dedi, 77. dakikadaki köşe atışında ön direkte unutulan Rodellega faturayı kesti.

Sonrası malum doldur, boşalt. Marco Marin, kornerlerde Mehmet Ekici geleneğini bozup topu oyuna hızlı sokunca, bu defa arka direkte pusuya yatan Cardozo, Şota’yı ipten alan eşitlik sayısını kaydetti.

Haberin Devamı

Trabzonspor üçte üç yapabilir miydi? Bu fırsatı vardı. Örneğin Okay’ın 68. dakikadaki vuruşunda top üst direğe takılmasa Akhisar’ın direnci erken kırılabilirdi.

Sonuç; ders çıkarılacak bir maçtı. Şota kumarı, ev sahibi takıma daha fazlasını kaybettirebilirdi!