Gündem Sürat teknesiyle firar ettiler

Sürat teknesiyle firar ettiler

12.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bir süre önce hükümlü bulunduğu cezaevinden firar eden ve hakkında 13 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.M. ile ‘uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama’ suçundan aranan 3 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.M.E., yasa dışı yollarla geçtikleri Yunanistan’ın Sisam Adası’nda yakalandı.

Sürat teknesiyle firar ettiler

Teknede organize edilmiş

Haberin Devamı

Sınır dışı edilen ikili, önceki gün Yunan polisi tarafından Sisam-Kuşadası arasında yolcu taşımacılığı yapan feribota bindirildi. S.M. ve M.M.E., Kuşadası polisine yakalanmamak için teknede kaçış planı organize etti. Kuşadası’nda bulunan arkadaşlarını arayan M.M.E ile S.M., bir sürat teknesi temin etmelerini istedi. Feribot, Yılancı Burnu açıklarına geldiğinde denize atlayan ve sürat motoruna binen S.M. ve M.M.E., Yılancı Burnu Mevkii’nden karaya çıktı. Feribottaki yolcuların ihbarı üzerine polis çalışma başlattı. Bölgeyi ablukaya altına alan ekipler, kısa süre sonra gizlendikleri çalılıkların arasında iki kaçağı yakalandı. Adliyeye sevk edilen S.M. ve M.M.E., tutuklandı.

Yılancı Burnu açıklarında denize atlayan iki zanlı sürat motoruna bindi. Karaya çıkan zanlılar polisin çalışmaları sonrası yakalanarak mahkemeye sevk edildi.