Gündem Surda değişen bir şey yok!

Surda değişen bir şey yok!

14.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yaklaşık bin 500 yıllık tarihe sahip İstanbul surları, bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı uzun yıllardır evsiz ve uyuşturucu bağımlılarının uğrak noktası.

Surda değişen bir şey yok

Kaderine terk edilen tarihi surların üstüne çıkılmaması için merdivenler ve ara yollar demirlerle kapatılmış olsa da, evsizler ve uyuşturucu bağımlıları yasak dinlemiyor.

‘Üstü açılmalı’

Belediye ekiplerince sur merdivenlerine konulan demirlerin kesildiği ve daha sonra tekrar yama yapılarak bu açıklıkların kapatıldığı da görülüyor. Yıkıntılar ve boşluklardan riskli olsa da çıkılan surlar, açık hava barınağına dönüşmüş durumda. Yerlerde kartonların serildiği ve çevrede bira, şarap, votka şişelerinin bulunduğu alandaki ağır idrar kokusu dikkat çekiyor. Ayrıca, uyuşturucu bağımlıların kullandığı çakmak gazı şişelerinin de sayısı oldukça fazla. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sami Yılmaztürk, “1500 yıllık surların korunması için bütçe ayrılmalı. Bu alana restorasyon yapılması ve surların üstünün açılması gerekiyor” dedi.