Gündem Süre dolunca 1500 sığınmacı geri döndü

Süre dolunca 1500 sığınmacı geri döndü

23.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Edirne’den Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Suriyelililere Vali’nin verdiği süre doldu. 1500 sığınmacı geri döndü. 2 bin sığınmacı Er Meydanı’nda beklemeye devam ediyor

Süre dolunca 1500  sığınmacı geri döndü

Avrupa’nın çeşitli ülkelerine karayolundan yürüyerek gitmek için bekleyen Suriyeli mültecilerin 8’inci gün de bekleyişleri sürdü. Önceki gece etkili olan sağanak yağmurda kartondan ve poşetlerden yapılan çadırları kullanılmaz hale geldiğinden mülteciler geceyi Er Meydanı’ndaki soyunma odaları ve tribündeki koltukların arasında geçirdi. Sabah kalkıp tekrar yeşillik alana çadırlarını kurup ateş yakıp ısınmaya çalışan sığınmacılar, kahvaltı almak için uzun kuyruklar oluşturdu. Suriyeli sığınmacılar Yunanistan’a geçerek Avrupa ülkelerine geçmeyi ümit ederken Edirne Valisi Dursun Ali Şahin önceki gün Suriyeli sığınmacı temsilcileriyle bir araya gelip ardından yaptığı açıklamada, “Başbakan Ahmet Davutoğlu sizin eyleme bir an önce son vermenizi istiyor. Eyleminize son verin ve geldiğiniz şehirlere geri dönün. Size bunun için yarına kadar süre veriyorum” demişti.

Vali Şahin’e protesto
Vali Şahin dün yaklaşık bir haftadır kentte bekleyen sığınmacılardan bin 500’ünün istedikleri şehirlere gönderildiğini söyledi. Toplanan kalabalığa seslenen Şahin, “Sizler bir an önce kaydınızı yaptırın. Evi olanlar evlerine, evi olmayanlara geçici olarak otellere yerleştirileceksiniz. İstediğiniz vilayete gönderelim. Çocuklarınıza acıyın” dedi. Vali Şahin’in sözlerini protesto eden bir grup Suriyeli ’İnanıyoruz sınırı geçeceğiz’, şeklinde sloganlar attı.
Suriyeli sığınmacılar şiddetli yağmurda eşyalarının tamamının ıslanıp kullanılmaz hale geldiğini, çocukların ise hasta olduğunu dile getirdi. Durumlarını “Perişan olduk” açıklamasıyla özetleyen 4 çocuk annesi Fatme Esma Davut, “Eşim savaşta öldü. 4 çocuğum yetim kaldı. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Türkiye kapıları açsın, biz buradan gitmek istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni evli çiftin hayali Avrupa
Suriye’de başlayan aşklarını Türkiye’de evlilikle perçinleyen Aliya ve Muhammet çifti de Edirne’den sınırı geçip Belçika’ya gitmek istiyor. Bir an olsun bir birlerinin elini bırakmayan çift, aşklarını Avrupa ülkelerinde yaşamak istediklerini söyledi.