Gündem Süreç istediğimiz gibi sonuçlandı

Süreç istediğimiz gibi sonuçlandı

21.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Irak’ın Musul kentinde IŞİD’in rehin aldığı Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, 101 gün sonra döndüğü evinde doğum gününü kutladı.

Süreç istediğimiz gibi sonuçlandı

Zor sürecin başarıyla sonuçlandığını belirten Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Yılmaz ve ailesi, Çankaya Sancak mahallesindeki evinde arkadaşı ve komşuları tarafından çiçeklerle karşılandı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, rehin kaldıkları döneme ilişkin olarak, “Bu süreç, zor bir süreçti. Doğrusu başarıyla sonuçlandı. Bugün (dün) çok mutluyum. Dün (önceki gün) doğum günümdü. Bugün ailemle, çocuklarımla bir aradayım” diye konuştu.
Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere kurtarılmalarında emeği geçen herkese teşekkür eden Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Müsteşarı, Genelkurmay Başkanı ve Dışişleri Müsteşarı’nın isimlerini tek tek saydı.
Yılmaz “Olay arzu ettiğimiz şekilde sonuçlandı. Hepimiz sapasağlam geldik. İki bebeğimiz vardı. Onlar da sapasağlam. Bu nedenle mutluyuz. Yorgun düştük. İki gündür hiç uyumadık” dedi.

‘Çok mutluyum’
Her hareketi ile sevincini belli eden Özay Yılmaz ise eşinin eve dönmesi konusunda, “Çok çok mutluyum. Eşimin doğum günüydü. 101 gün cehennem azabından sonra biz yeniden doğduk” dedi. Özgür Yılmaz, eşi Özay Yılmaz, çocukları Aslışah, Sude, Özge Ceren’le birlikte sarılarak evlerine girdi. Basın mensuplarının ısrarlı röportaj taleplerine reddeden Yılmaz, “Ben artık özgürüm” demekle yetindi.
Daha konuşmaya yeni başlayan küçük Ceren’in bir an olsun babasının yanından ayrılmazken, “benim babam” diyerek, sevincini göstermesi dikkati çekti. Yılmaz ve ailesi, evlerine geçtikten sonra Bursa’dan gelen babası Şerafettin Yılmaz, annesi Hanım Yılmaz ve diğer akrabaları ile hasret giderdi.