Gündem ‘Sürekli deprem halindeyiz’

‘Sürekli deprem halindeyiz’

22.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul’da Dudullu-Bostancı Metrosu inşaatının sürdüğü Ümraniye’nin Parseller Mahallesi, Kesikkaya Caddesi’nde göçük meydana gelmişti. İnşaatın hemen yanındaki alanda bulunan Sinpaş Aqua City Sitesi’ne ait güvenlik kulübesi göçükle aniden oluşan 100 metrekare genişliğinde ve 17 metre derinliğindeki çukura düştü ve 2 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

‘Sürekli deprem halindeyiz’

Hayatını kaydeden güvenlik görevlisi Güray Halat’ın babası Ali Halat, oğlunu ihmale kurban verdiklerini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, inşaatı yapan taşeron firma ve site yönetimi hakkında şikayette bulunan baba Ali Halat, Milliyet’e konuştu.

Haberin Devamı

Halat şunları söyledi: “Metro çalışması nedeniyle sürekli gece saatlerinde orada dinamit patlatıyorlarmış. Oğlum eniştesine ölümünden 3-4 gün önce ‘Metro çalışması nedeniyle sürekli deprem halindeyiz’ demiş. Patlamalardan sitede oturanlar da şikayetçi olmuş. Bana mahkemede şahitlik yapacaklarını da söylediler.

Kimse, ‘İhmal yoktu’ demesin. Bunu demek olayı kabullenmemek ve sorumluktan kaçmaktan başka bir şey değildir. Bu işin patronu İBB ve burada denetim problemi var. Bu işi taşeron bir firmaya verdin ama denetimini yaptın mı? Yapmadın. İş güvenliği tedbirini almadın. Bu çocukların kaldıkları kulübenin altında metro çalışması varken, site yönetimi neden bu kulübeyi buradan kaldırmadı?” Halat, tüm sorumluların ceza almasını istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

‘Bu acı başka’

Baba Halat, “5 gün önce oğlumun doğum günüydü. Bütün arkadaşları çıkıp evime geldi. 4 ay önce de babamı kaybettim. Evlat acısı ne anne acısına ne de baba acısına benziyor. Pırıl pırıl dağ gibi evladımı toprağa verdim. Ne yapayım kime ne diyeyim? Annesi hala her gün ağlıyor. Bu acıya nasıl dayanacağız. Dün fotoğraf attılar kar yağmış evladımın mezarına” şeklinde konuştu.

Bilirkişi raporu bekleniyor

Hayatını kaydeden 24 yaşındaki Mehmet Altun’un ağabeyi Rahman Altun ise şunları söyledi: “Biz şu an için savcılık tarafından gelecek bilirkişi raporunu bekliyoruz. Raporun ardından gerekli yerlere tüm sorumluları şikayet edeceğiz. Eğer bir ihmal söz konusu olmasaydı, Mehmet şu an hayatta olurdu. Olayın peşini bırakmayacağım.”