Dünya Suriye'de dehşet sürüyor

Suriye'de dehşet sürüyor

08.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İdlib ve Doğu Guta’da rejimin operasyonları devam ediyor. Bölgedeki kaynaklara göre son hava  saldırılarında  23 kişi yaşamını yitirdi.

Suriyede dehşet sürüyor

Suriye’de rejim güçleri ve Rusya’nın İdlib bölgesinde ve Şam’ın Doğu Guta banliyösünde gerçekleştirdiği hava saldırıları devam ederken, sivil kayıplar her geçen gün artıyor. Rejimin, Doğu Guta bölgesine düzenlediği hava ve kara saldırılarında son olarak 23 sivil hayatını kaybetti. Bölgedeki hareketlilk ise devam ediyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya’nın Suriye’deki askeri üslerindeki savunma kapasitesini güçlendirdiğini duyurdu. Öte yandan basın toplantısı düzenleyen Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Türk tarafının üstlendiği yükümlülüklere uygun olarak henüz kendi gözetleme noktalarını kuramadığı İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri düzenli olarak izleme faaliyeti yürütüyor” dedi.

Ülkenin farklı noktalarında da gerginlikler devam ediyor. Bu noktalardan biri de İsrail sınırı çevresi. Önceki gün İsrail’in Şam’ın kırsalına füze saldırısı yaptığı ileri sürüldü. Suriye basınında yer alan haberlere göre, İsrail füzeleri Şam’ın kuzeyindeki Cemreye kentinde bir “bilim merkezini” hedef aldı. Şam’da saldırı sırasında üç patlama sesi duyuldu. Tel Aviv yönetimi ise saldırıları üstlenmedi. İsrail’in daha önce de Şam yakınlarındaki Hizbullah ve diğer İran destekli güçleri hedef alan saldırılar düzenlediği biliniyor. İsrail, Suriye hava sahasına girişleri Rusya ile koordine ediyor.

ABD’yi suçladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, Suriye konusunda yaptığı son açıklamalarda ABD’ye yüklendi. Lavrov ABD’yi, Suriye’yi bölme planları yapmakla suçlarken “Anlaşılan Amerikalılar, Suriye’nin meşru hükümetin davet etmemesine karşın bu ülkede bulunmalarının tek sebebinin DAEŞ ve teröristleri yenmek olduğu yönünde bize verdikleri taahhütleri terk ettiler. Zira şimdi de bu ülkedeki varlıklarının, rejim değişimi ile sonuçlanacak bir çözüm süreci başlayana kadar devam edeceğini söylüyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Rusya’dan üçlü zirve açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rus, Türk ve İranlı liderler arasında bir görüşme için henüz takvim belirlenmediğini ancak gerekli görülmesi halinde böyle bir zirvenin düzenlenmesinin ihtimal dışı olmadığını söyledi. Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile sürekli temas halinde olduğuna işaret etti.