Giresun SURİYE’DEKİ ÇATIŞMADA HAYATINI KAYBEDEN GİRESUNLU SELAMİ AYNUR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

SURİYE’DEKİ ÇATIŞMADA HAYATINI KAYBEDEN GİRESUNLU SELAMİ AYNUR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

26.03.2014 - 13:37 | Son Güncellenme:

.

SURİYE’DEKİ ÇATIŞMADA HAYATINI KAYBEDEN GİRESUNLU SELAMİ AYNUR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İç savaşın yaşandığı Suriye’de, Özgür Suriye ordusu Türkmen birliklerine katılarak girdiği çatışmada hayatını kaybeden Giresunlu Selami Aynur, Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.
Cenazesi dün gece memleketi Giresun’a getirilen Selami Aynur için bugün önce Atatürk Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Selami Aynur’un babası Mustafa Aynur ve kardeşleri ile yakınları törende gözyaşı döktüler.
Törende kısa bir konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi İsmail Bozalioğlu, “Ülkü Ocakları eski il başkanı Selami Aynur, Türkmen kardeşlerimize destek olmak için gittiği Suriye’de şehit olmuştur. Tüm ülküdaşlarımın, yüce Türk milletinin ve ailesinin başı sağ olsun” dedi.
Konuşmanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ile Selami Aynur’un Türk bayrağına sarılı naaşı omuzlara alınarak tekbir sesleri eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Hacı Miktat Camisi'ne getirildi. Yoğun katılımın olduğu cenaze namazını Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral kıldırdı. Kılınan cenaze namazının ardından Selami Aynur’un cenazesi defnedilmek üzere Keşap ilçesi Gönüllü köyüne götürülerek buradaki aile kabristanlığında toprağa verildi.
Selami Aynur’un cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Milliyetçi Hareket Partisi Giresun Belediye Başkan Adayı Orhan Erzurum , MHP İl Başkanı Ozan Köymen ve vatandaşlar katıldı.