Dünya Suriye’deki Hizbullah üssüne saldırı: Olağan şüpheli İsrail!

Suriye’deki Hizbullah üssüne saldırı: Olağan şüpheli İsrail!

25.05.2018 - 12:20 | Son Güncellenme:

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, gece düzenlenen hava saldırısında Hizbullah’ın hedef alındığını duyurdu. Suriye’deki saldırıyı kimin düzenlediği henüz net değil ancak gözler İsrail’de.

Suriye’deki Hizbullah üssüne saldırı: Olağan şüpheli İsrail

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, gece Humus'un yakınlarındaki Dabaa Hava Üssü’ne saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Lübnan Hizbullahının ve rejim güçlerinin konuşlandığı üste kaç kişinin öldüğü ise henüz net değil.

Suriye Devlet Televizyonu da üssün ‘düşman ateşi’yle vurulmasının ardından hava kuvvetlerinin karşılık verdiğini duyurdu.

Saldırıyı kimin düzenlediği henüz net değil ancak gözler bu tarz saldırılarını genellikle üstlenmeyen İsrail’de.

Suriye’de Şii İran ve Hizbullah’ın artan gücü, ABD ve İsrail’i korkutuyor. Yaklaşık iki hafta önce, Suriye’deki İranlı milislerin İsrail kontrolündeki topraklara füze atması üzerine, İsrail ordusu Suriye topraklarındaki İran hedeflerini vurmuştu.

Suriye’deki Hizbullah üssüne saldırı: Olağan şüpheli İsrail

İsrail ordusu, Suriye topraklarında vurduğu noktaları gösteren bir harita yayınlamıştı. BBC'nin Orta Doğu Editörü Jeremy Bowen gelişmeleri "Vekalet savaşı olduğunu söylemeyin. Bu artık, İsrail ile İran arasında doğrudan bir meseledir. Trump'ın İran nükleer anlaşmasından ayrılmasından beri böyle. Tırmanması gerçek bir risk" ifadeleriyle yorumlamıştı.