Gündem Suriye'deki siviller kaçıyor

Suriye'deki siviller kaçıyor

04.02.2016 - 23:59 | Son Güncellenme:

Başbakanlık kaynakları, Rusya'nın bombalaması sonucu 29 Ocak'tan bu yana 5 bin 642 kişinin Türkiye'ye alındığını bildirdi

Suriyedeki siviller kaçıyor

Rusya son bir haftadır Hatay Yayladağı'nın karşısında Türkmenlerin bulunduğu bölgeyi bombalarken, 29 Ocak'tan bu yana saldırılar dolayısıyla toplam 5 bin 642 kişi Türkiye'ye alındı.

Haberin Devamı

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yayladağı'nın karşısında sınırın diğer tarafındaki Türkmenlerin olduğu bölgeyi Rusya havadan bombalarken karadan da Esed rejimi ve rejime destek veren güçler saldırıda bulundu.

Türkiye'nin bu çerçevede son bir haftadır aralarında Arapların da bulunduğu Türkmenleri kabul ettiğini belirten kaynaklar, ülkeye 29 Ocak'ta 731, 30 Ocak'ta 911, 31 Ocak'ta bin 407, 1 Şubat'ta bin 337 ve 2 Şubat'ta ise bin 256 kişinin alındığını bildirdi.

Yamadi'de kimsenin kalmadığına dikkati çeken kaynaklar, Yayladağı yakınında Affin ve Azzaz bölgelerinde de saldırılar dolayısıyla hareketlenmeler yaşandığını kaydetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Londra'da yapılan Suriye Donörler Konferansında yaptığı basın açıklamasında, geçtiğimiz bir hafta içinde Kuzey Lazkiye'de Yamadi Kampı'ndaki 10 bin kişinin Türkiye'ye kaçmak durumda kaldığını ve Türkiye'nin bu kişileri kabul ettiğini söylemişti.

Haberin Devamı

Davutoğlu, ayrıca bu sabah toplantıya katılmak için Türkiye'den ayrılırken kendisine bir rapor geldiğini ifade ederek "Halep'teki hava saldırılarından dolayı, 10 bin yeni sığınmacı Türkiye sınırının önünde beklemektedir. Halep'in kuzeyindeki kamplarda bulunan 60-70 bin kişi Türkiye'ye doğru hareket ediyor" demişti.