Gündem Suriyeli anne- kız evlerinde öldürüldü

Suriyeli anne- kız evlerinde öldürüldü

23.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriyeli aktivist Orouba Barakat ile kızı Halla Barakat (24) Üsküdar’da yaşadıkları evde öldürüldü.

Suriyeli anne- kız evlerinde  öldürüldü

Çifte cinayet, üniversite öğrencisi Halla Barakat’ın arkadaşlarının eve gelmesiyle ortaya çıktı. Anne ve kızın bıçaklanarak öldürüldükleri, katillerin cesetlerin kokmasını engellemek için cesetlerin üstüne deterjan döktükleri tespit edildi.

Haberin Devamı

Tehdit alıyordu

Barakat ve kızının, iç savaşın ardından önce İngiltere’ye gittikleri, 3 yıl önce de Türkiye’ye geldikleri belirlendi. Esad karşıtı cephede yer alan ve Suriye’deki cezaevlerinde işkence gören muhaliflerle ilgili röportajlar yapan anne Barakat’ın bir süredir tehdit edildiği, bu tehditlerin Suriye gizli servisi ‘El Muhaberat’ kaynaklı olduğu öne sürüldü. Öldürülen annenin kardeşi, “Bir süre önce sosyal medyada biri, ablamı bozuk Arapça’yla ‘Sen çok konuşuyorsun, konuşma, yoksa seni öldürürüz’ diye tehdit etmişti” dedi. Tehdit iddiaları üzerine terörle mücadele ekipleri de soruşturmaya dahil oldu.

Üzerleri örtülüydü

Suriyeli anne-kızın ev sahibi Hüsnü Cemal Şimşek evdeki manzarayı şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“Çilingir kapıyı açtığında anne ve kız tam kapının girişinde yatıyorlardı. Üzerlerine yorgan örtmüşlerdi. Annenin bacakları görünüyordu, görünen kısmın üzerine de kirece benzer beyaz bir şey dökmüşlerdi. Kendi hallerindeydiler. Babası Amerika’da yaşıyormuş. Kız İstanbul’da üniversite kazanınca, annesiyle birlikte buraya gelmişler. 3 yıldır da benim dairemde oturuyorlardı. Gelen gidenleri çok fazlaydı ama kim olduklarını bilmiyorum. Dün polislerin konuşmalarından duyduğuma göre, anne boğazı kesilerek, kızı da boğazı sıkılarak öldürülmüş. Koridor hep kandı.”
Yapılan incelemede evin kapısında zorlama olmadığı tespit edildi.