Muğla SURİYELİ ÇOCUKLAR İÇİN "YÜREKLER BULUŞUYOR" KAMPANYASI

SURİYELİ ÇOCUKLAR İÇİN "YÜREKLER BULUŞUYOR" KAMPANYASI

03.05.2016 - 15:57 | Son Güncellenme:

.

SURİYELİ ÇOCUKLAR İÇİN YÜREKLER BULUŞUYOR KAMPANYASI

Muğla’da başlatılan "Suriyeli Çocuklar İçin Yürekler Buluşuyor" projesi kapsamında Dalaman ilçesindeki Suriyeliler ziyaret edildi.
AK Parti Milletvekili Nihat Öztürk’ün eşi Mübeccel Öztürk’ün girişimleriyle başlatılan, Muğla Valisi Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek’in ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile 112 ekipleri tarafından desteklenen "Suriyeli Çocuklar İçin Yürekler Buluşuyor" projesi kapsamında, Suriyeli aileler ziyaret edilerek ayakkabı, giysi, oyuncak ve gıda yardımı yapıldı.
Ziyaretlere Muğla Valisi Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek, AK Parti Milletvekili Nihat Öztürk’ün eşi Mübeccel Öztürk, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek’in eşi Çiğdem Olgun Şimşek ve 112 Acil Sağlık ile UMKE ekipleri katıldı.
Muğla Valisi Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek ve AK Parti Milletvekili Nihat Öztürk’ün eşi Mübeccel Öztürk, ilk önce Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) arazisinde kurulan çadırlarda kalan Suriyeli aileleri ziyaret etti.
Ardından Atakent Mahallesinde tahsis edilen 3 katlı binada yaşayan Suriyeli aileler ziyaret edildi. Suriye’deki savaştan kaçarak Muğla’nın Dalaman ilçesine gelen aileler için 3 ev tahsisi yapıldığı ve önümüzdeki günlerde evlerine taşınacakları öğrenildi.
"DEVLETİMİZ GEREKLİ YARDIMI YAPIYOR"
Muğla Valisi Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek, "Ülkedeki herkes gibi, içinde bulunduğumuz coğrafyadaki kanın bitmesini istiyoruz. Bu savaşın bitmesini istiyoruz. Savaş mağduru olarak ülkemize gelen insanları ziyaret ederek kandillerini kutladık. Aynı zamanda ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek istedik, zaten devletimiz gerekli bütün yardımı yapıyor. Ülkemizde bu misafirleri güzel bir şekilde ağırlamak istiyoruz’’ diye konuştu.
Proje kapsamında Dalaman’a ikinci defa geldiklerini dile getiren AK Parti Milletvekili Nihat Öztürk’ün eşi Mübeccel Öztürk ise, "Çeşitli yardım malzemeleri getirdik, imkan ve şartları daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz. Hiç kimse yaşadığı toprakları terk etmek zorunda kalıp başka bir yere gelmek istemez. Bu zorunlu ziyaretlerinde ise bize düşen misafirperverlik, bu kardeşlerimize sahip çıkmamız gerekiyor’’ dedi.
Öztürk, okul çağındaki Suriyeli çocukları eğitime kazandırmak istediklerini ve bu konun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.