Konya Suriyeli Çocuklardan Afrin İçin "Zafer" Duası

Suriyeli Çocuklardan Afrin İçin "Zafer" Duası

21.01.2018 - 18:04 | Son Güncellenme:

.

Suriyeli Çocuklardan Afrin İçin Zafer Duası

KONYA (AA) - Aileleriyle Konya'nın Yunak ilçesinde yaşayan Suriyeli çocuklar, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için dua etti.

Haberin Devamı

Afrin'de Türk askerlerinin yürüttüğü harekata tüm Türkiye'den olduğu gibi Yunak’tan da manevi destek veriliyor.

Türk ordusuna verilen manevi desteklerin en değerlilerinden biri, yaşları 6 ila 13 arasında değişen, Türk ve Suriyeli çocukların duası oldu.

Yunak Çarşı Camisi Müezzin Kayyımı Murat Göktaş’ın kıldırdığı sabah ve öğle namazında saf tutan çocuklar, okunan Fetih Suresi ve Kur'an-ı Kerim'in ardından ellerini semaya açarak dua etti. Çocuklar, Afrin operasyonunun Türkiye'nin bekası için hayırlı olması temennisinde bulundu.

- Suriyeli Muhammed de gözyaşlarıyla dua etti

Suriye'deki iç savaşta annesi ve kardeşlerini kaybeden 8 yaşındaki Halepli Muhammed Alu, ülkesindeki çocuklar için dua etti. Yaşadıkları acı dolu günleri unutamayan Muhammed, Türk askerlerinin zaferi için edilen dualara gözyaşları içinde "amin" dedi.

Haberin Devamı

Halep kentinden kaçarak yaklaşık 3 yıl önce Konya’nın Yunak ilçesine gelen Muhammed Alu ve babaannesi de olayların acısını yakından yaşayan Suriyeli ailelerden biri.

Savaşın bir an önce bitmesini dileyen Muhammed , "Benim gibi başkaları babasız ve annesiz kalmasın, bu savaş bitsin. Ülkemize huzur ve barışın gelmesini diliyorum. Annem ve babam için her gün dua ediyorum. İnşallah bir gün ülkeme dönerim ve ülkemin geleceğinde ben de görev alırım." dedi.