Şanlıurfa SURİYELİ ÇOCUKLARIN 23 NİSAN SEVİNCİ

SURİYELİ ÇOCUKLARIN 23 NİSAN SEVİNCİ

23.04.2014 - 19:00 | Son Güncellenme:

.

SURİYELİ ÇOCUKLARIN 23 NİSAN SEVİNCİ

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu Suriyeli çocuklar da yaşadı.
İMKB ortaokulunda düzenlenen 23 Nisan töreninde, Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde yaşayan Suriyeli çocuklar da katıldı. Kutlama töreninde Türk öğrenciler yanı sıra çadır kentteki Suriyeli çocuklar kendi ülkelerindeki yöresel oyunları sergilediler.
Çadır kentte öğretmenlik yapan Abdurrazak el Kadi, “Çocukların kutladığı bu bayrama bizim çocuklarımızın da davet edilmesi büyük bir incelik. Türk kardeşlerimizin her platformumda bizleri unutmaması bizleri fevkalade duygulandırmaktadır. Sizler bizlerin yarasını sardığınız gibi, çocuklarımızın da yarasını sarmaya çalışıyorsunuz. Bütün dünya susarken sadece sizler sesinizi mazlum Suriye halkı için yükseltmektesiniz. Bunu görmemek ve anlamamak mümkün değildir. Her konuda desteğinizi esirgemediniz. Başta Türkiye Cumhuriyeti devletine, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a ve Türk halkına müteşekkiriz” dedi.
Törene Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, çadır kent koordinatör müdürü Ahmet Alptekin, çadır kent yönetimi, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katılım gösterdi.