Gaziantep SURİYELİ ÇOCUKLARIN OYUNU AĞLATTI

SURİYELİ ÇOCUKLARIN OYUNU AĞLATTI

29.03.2015 - 12:31 | Son Güncellenme:

.

SURİYELİ ÇOCUKLARIN OYUNU AĞLATTI

Gaziantep’in Nizip ilçesinde bulunan Suriyeli sığınmacıların kaldığı kampı ziyaret eden Vali Ali Yerlikaya’ya çocuklar tiyatro sürprizi yaptı. Suriye’deki iç savaşın anlatıldığı oyunu izlerken Suriyeli kadınlar gözyaşlarına boğulurken, Vali Yerlikaya da duygusal anlar yaşadı.
Nizip ilçesindeki Suriyeli mültecilerin kaldığı kampı ziyaret eden Vali Yerlikaya için çocuklar bir tiyatro oyunu sahneledi. Sahneye çıkan 8 küçük kız, esaret altında bulunan Suriye’deki 8 bölgeyi temsil etti. Arapça sahnelenen oyunda her bir çocuk, temsil ettiği bölgelerin özelliklerini okudu. Daha sonra sahneye çıkan bir grup kız, bölgeleri temsil eden kızları itekleyerek yere oturttu ve üstlerine siyah örtü örttü. Ağıtlar yakan kızlar, daha sonra üstlerindeki siyah örtüleri yere atıp ayağa kalktı. Ayağa kalkıp sığınacak yer arayan kızlara sahneye çıkan ve Türkiye’yi simgeleyen başka bir kız sahip çıktı. Oyun sahnelendiği sırada izleyiciler arasında bulunan kadınların gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi. Oyun esnasında duygulanan kadınlar, dakikalarca ağladı.
Gösteri sonrası Vali Yerlikaya bir konuşma yaptı. Oyun karşısında duygulandığı ve konuşmakta zorlandığı gözlenen Vali Yerlikaya, “Şehrimizde 300 bin Suriyeli kardeşimiz var. 48 bin 351’i burada olduğu gibi 5 kampta misafir ediliyor. Sadece Gaziantep değil bütün Türkiye, dünya tarihinde çok önemli bir sınavdan geçiyor. Bir insanlık sınavından geçiyoruz. Suriyeli siz değerli kardeşlerimiz, bizim yıllardır boyu komşusu kardeşiydiniz. Değerli kardeşlerim, bizler Türkiye olarak ensarlık sınavından, sizler ise muhacirlik sınavından geçiyorsunuz. Bizler bunu Türkler ensarlığı en güzel şekilde yaptılar diye değil, Allah için yapıyoruz. Değerli kardeşlerim, 48 bin 351 siz kardeşlerimizin misafir edildiği bu barınma merkezlerinde bin 291 kardeşimiz sizlere hizmet veriyor. 5 kampta 5 jandarma karakolumuz var. Kamplarımızın bütün hudutlarında 24 saat boyunca güvenlik daima kayıt altına alınıyor. İç güvenliği yine jandarmamızın kontrolünde sivil güvenlik görevlilerimizce sağlanıyor” dedi.
Vali Yerlikaya, konuşmasının ardından kadınlara çiçek verdi.