Hatay Suriyeli Gençler Şifayı Türkiye'de Buluyor

Suriyeli Gençler Şifayı Türkiye'de Buluyor

18.06.2018 - 10:51 | Son Güncellenme:

-Antakya'da bir hayırseverin kalacak yeri olmayan ve tedavileri süren yaralılar için açtığı evde kalan Suriyeli gençler, bir an önce tedavi olarak ülkelerine dönmeyi istiyor -Hatay'da tedavi olan Habak: "Suriye'de rejim güçlerinin saldırısında hastaneler bombalandı. Sağlık anlamında kısıtlı imkanlarla hizmet veriliyor."

Suriyeli Gençler Şifayı Türkiyede Buluyor

HATAY (AA) - Antakya'da bir hayırseverin kalacak yeri olmayan ve tedavi gören Suriyeliler için açtığı evde kalan sığınmacı gençler, bir an önce tedavi olarak ülkelerine dönmeyi istiyor.

Haberin Devamı

Suriye'de Esed Rejimi'nin gerçekleştirdiği saldırılarda vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan ve uzuvlarını kaybeden Suriyeli gençler, ülkelerindeki sağlık alanındaki imkansızlık ve ilaç sıkıntısı nedeniyle Türkiye'ye gelerek şifa bulmaya çalışıyor.

Türkiye sayesinde Hatay'daki hastanelerde tedavi olma imkanı bulan gençler, en kısa zamanda eski sağlıklarına kavuşmayı ve Suriye'de geride bıraktıkları yakınlarının yanına gitmeyi bekliyor.

Suriyeli gençler ülkelerindeki iç savaşın başladığı günden bugüne kadar kendilerine kucak açan ve yanlarında duran Türk halkına ve hükümetine minnet borçlu olduklarını belirtiyor.

Hatay'da tedavisi süren 20 yaşındaki Mahmut Kasım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 yılında İdlib kentine yönelik düzenlenen hava saldırısında yaralandığını söyledi.

Haberin Devamı

Kasım, kent meydanında bulunduğu sırada savaş uçağından atılan bomba dolayısıyla vücudunun çeşitli yerlerinden ve sol kolundan yaralandığını belirtti.

Ülkesinde kısıtlı imkanlar dolayısıyla tedavisinin yarım kaldığını anlatan Kasım, şunları anlattı:

"Yaralandıktan sonra İdlib'teki çeşitli sahra hastanelerinde tedavi görmeye çalıştım. Ancak yeterli olmadı. Sol kolumda kas ve kemik kaybı var. Kolumu kullanamıyorum. 2,5 ay önce Hatay'a tedavi olmak için geldim. Suriye'de tedavi olabilecek ve ilaç bulabilecek imkanım yoktu. Şu anda devlet hastanesinde tedavi görüyorum. Tek isteğim en kısa zamanda sol kolunun iyileşerek sağlıklı günlerine geri dönmektir."

Kasım, kendilerine sahip çıkan ve tedavisini sağlayan Türkiye'ye teşekkür etti.

Aynı evde kalan Abdulkerim Habak (19) ise 3 yıl önce Halep'te helikopterden atılan varil bombasının evlerinin üzerine düşmesi sonucu yaralandığını, annesini, babasını ve 3 kardeşinin öldüğünü belirti.

Habak, saldırı sonrası sol kolunu dirsekten kaybettiğini ve vücudunda halen şarapnel parçaları bulunduğunu kaydetti.

Hayatta hiç kimsesinin kalmadığını ifade eden Habak, "Suriye'de rejim güçlerinin saldırısında hastaneler bombalandı. Sağlık anlamında kısıtlı imkanlarla hizmet veriliyor. Ameliyat olmak istiyorum. Ameliyat olarak vücudumdaki şarapnel parçalarının çıkarılmasını istiyorum. 6 ay önce Hatay'a geldim, tedavi oluyorum. İnşallah sağlığıma Türkiye'de kavuşacağım." diye konuştu.

Haberin Devamı

Habak, her zaman Suriye halkının yanında duran Türkiye'ye minnet borçlu olduklarını söyledi.

Nedim Ahmet (28) ise İdlib'e bağlı Cisrir Şuğur beldesi yakınlarında 7 ay önce rejim güçlerinin attığı roketin seyir halindeki aracına isabet etmesi sonucu yaralandığını kaydetti.

İki ayağından yaralandığını ve ilk müdahalesinin ardından Türkiye'ye getirildiğini aktaran Ahmet, "Türkiye'de tedavi oluyorum. Bana burada ellerinden geldiğince yardımcı olunuyor. Türkiye'ye teşekkür ediyorum." dedi.