Osmaniye Suriyeli Gençlerden Kudüs'e Resimli Destek

Suriyeli Gençlerden Kudüs'e Resimli Destek

18.12.2017 - 11:08 | Son Güncellenme:

Osmaniye Gençlik Merkezi'nde gönüllü olarak çalışan Suriyeli gençler, ABD Başkanı Trump'ın aldığı Kudüs kararına tepkilerini ve kadim kente olan sevgilerini merkezin duvarlarına resimler çizerek gösteriyor Usame Elileyvi: "Kudüs, Müslüman ülkelerin kalbidir, ilk kıblemizdir. Kudüs bizimdir" Surake Ahmed: "Kudüs bizim için çok önemli, tıpkı Suriye gibi"

Suriyeli Gençlerden Kudüse Resimli Destek

OSMANİYE (AA) - MUZAFFER ÇAĞLIYANER- Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan Suriyeli gençler, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'le ilgili kararına ve kadim kente sevgilerini gönüllü olarak çalıştıkları Osmaniye Gençlik Merkezi'nde duvarlara resmediyor.

Haberin Devamı

Ülkelerindeki çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye kaçmak zorunda kalan 20 yaşındaki Usame Elileyvi ve 21 yaşındaki Suraka Ahmed, yaşamını Osmaniye'de sürdürüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Osmaniye Gençlik Merkezinde gönüllü olarak çalışan gençler, merkezin resim kulübünde Türk arkadaşlarıyla beraber çalışmalara katılıyor.

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının ardından Suriyeli gençler, hem karara tepkilerini hem de Kudüs'e olan sevgilerini göstermek için renklerin dilini kullanmak istedi.

Merkezde resim öğretmenliği yapan Kerim Yılmaz ve resim kulübündeki diğer arkadaşlarıyla birlikte kolları sıvayan gençler, üzerinde "Kudüs İslam'ındır" yazan figürü merkezin duvarına resmetti.

Haberin Devamı

Usame Elileyvi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl önce Hama şehrinden Osmaniye'ye geldiğini ve sosyal hayata adapte olabilmek için gençlik merkezinde görev aldığını söyledi.

Merkezde kurulan resim kulübünde Türk arkadaşlarıyla çalışmalar yaptıklarını dile getiren Elileyvi, "Savaştan dolayı buraya gelmek zorunda kaldık. Türk kardeşlerimiz bizi kabul etti ve birlikte çalışmalar yapıyoruz. Burada fikirlerimizi, hissettiklerimizi resim olarak yansıtma şansı buluyoruz" dedi.

ABD Başkanı Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesinin çok yanlış bir karar olduğunu kaydeden Elileyvi, "Bu karara karşıyız. Bu nedenle resim kulübü olarak bu resmi çizdik. Kudüs, medeniyetin başkentidir. Kudüs, Müslümanlarındır. Kudüs, Müslüman ülkelerin kalbidir, ilk kıblemizdir. Kudüs bizimdir." ifadesini kullandı.

Elileyvi, İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti ilan edilmesinin de olumlu bir karar olduğunu sözlerine ekledi.

Surake Ahmed de resim yapma fikrinin ortak bir karar olduğunu dile getirerek, "Kudüs'ün yanında olmalıyız. Biz, ABD'nin aldığı bu karara karşıyız. Çok kızdık. Kudüs bizim için önemli, tıpkı Suriye gibi" dedi.

Resim öğretmeni Kerim Yılmaz ise Kudüs'ün yıllardır kanayan bir yara olduğunu ve bu nedenle böyle bir çalışma yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Yılmaz, resmetmek için popüler olan bir afişi kullandıklarını ve bu resimle "Kudüs İslam'ındır" diye gönüllere damga vurmak istediklerini dile getirdi.

Resmi duvara çizerek merkeze gelen bütün gençlerin görmesini sağlamak istediklerini ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Merkezin bütün duvarlarına buna benzer çalışmalar yapacağız. Şimdilik Kudüs'le başladık. Buna benzer konularda çalışmalarımız devam edecek. Hem Suriyeli hem de kendi gençlerimize elimizden geldiğince, sanatın toplumun önünde ışık olduğu gerçeğiyle, ışık olmaya çalışıyoruz."

Yazarlar