Diyarbakır SURİYELİ HÜSSEYİN SELİM BEBEK DÜ HASTANESİ’NDE HAYATA TUTUNDU

SURİYELİ HÜSSEYİN SELİM BEBEK DÜ HASTANESİ’NDE HAYATA TUTUNDU

28.12.2015 - 13:47 | Son Güncellenme:

.

SURİYELİ HÜSSEYİN SELİM BEBEK DÜ HASTANESİ’NDE HAYATA TUTUNDU

Suriye’nin Halep kentinden iki yıl önce Diyarbakır’a gelmek zorunda kalan Suriyeli ailenin 40 günlük bebeğinin şah damarındaki darlık, Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi’nde yapılan anjiyografi ile tedavi edildi.
Şah damarında koarktasyon olarak adlandırılan hastalığın kalbinde kalınlaşma, kalp fonksiyonlarında bozulma ve hastada yüksek tansiyona sebep olması üzerine Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Meki Bilici’nin başkanlığında Doç. Dr. Alper Akın ve Uzman Dr. Mehmet Türe’den oluşan ekip tarafından balonla anjiyoplasti işlemi uygulandı. İşlemin başarıyla yapıldığını belirten Doç. Dr. Meki Bilici, hastanın şah damarındaki daralmanın geçtiğinin ve hastanın anjiyodan bir gün sonra taburcu edildiğini söyledi. Bu hastalık ve daha birçok hastalığın daha bebekler dünyaya gelmeden önce teşhis edilebildiğini de belirten Bilici, rutin kadın doğum muayenesi esnasında kalbinde anormallikten şüphelenilen bebekler ile anne 35’in üzerindeyse, ikili veya üçlü testlerde risk faktörü yüksekse, annenin gebeliği esnasında kullandığı riskli bir ilaç, anne, baba veya kardeşlerde doğuştan kalp hastalığı, gebelik esnasında geçireli ateşli bir hastalık, annede şeker hastalığı, fenilketonüri, homosistinemi, sistemik lupus eritematozus gibi bir hastalık, gebelik esnasında anneninsuyu az veya çok ise, bebekte herhangi bir ritim problemi varsa fetal ekokardiyografi yapılması gerektiğini söyledi. Doç. Dr. Meki Bilici bu amaçla 20 ve 24. haftalar civarında Fetal Eko’nun çektirilmesini önerdiklerini belirtti. Dr. Bilici Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde Fetal Ekokardiyografinin sürekli olarak yapıldığını, böylece doğum esnasında olabilen risk faktörlerine karşı hazırlık yapıldığını ve hastaların yaşama tutunmalarının kolaylaştığını belirtti.
Hüsseyin Selim bebek artık aylık Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi’ne kontrollere gelip tedavisini devam ettirecek. Hüsseyin Salih bebeğin annesi de tedaviyi Diyarbakır’da yaptırabildiği için mutlu olduklarını, hastaneden ve doktorlardan olan memnuniyetlerinin dile getirdi.