Hatay Suriyeli Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

Suriyeli Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

07.10.2018 - 11:41 | Son Güncellenme:

Suriye'deki Deyr Ballut ve Muhammediye kamplarındaki 500 öğrenciye çanta ve kırtasiye yardımında bulunuldu

Suriyeli Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

HATAY (AA) - SAR Yardımlaşma Derneği'nin başlattığı ve Türk Kızılayı, AFAD ile İhsan ve Vefa Derneğinin destek verdiği "Öğrenmek İstiyoruz" Projesi kapsamında Suriye'nin Afrin ilçesine bağlı Cinderes beldesinde bulunan kamplarındaki 500 öğrenciye çanta ve kırtasiye yardımında bulunuldu.

Haberin Devamı

SAR Yardımlaşma Derneği Başkanı Mohammad Kındawı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında Suriye'de zor şartlar altında eğitim gören çocuklara ellerinden geldiğince yardımda bulunmaya çalıştıklarını belirti.

Tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda öğrencilere yardım yaptıklarını ifade eden Kındawı, "Deyr Ballut ve Muhammediye kamplarındaki çadırlarda okumaya çalışan 500 çocuğumuza çanta ve kırtasiye yardımda bulunduk. Bu çocuklarımız çadırlarda kışın soğukta yazın da sıcağın altında okumaya çalışıyor. Her zaman onların yanında olacağız." dedi.

Kındawı, öğrencilere yardımları Suriye'nin farklı bölgelerinde de sürdüreceklerini kaydetti.

İhsan ve Vefa Derneği Başkan Yardımcısı Abdallah Alasttal da Suriye'deki kamplarda kalan çocukların eğitimlerini sürdürebilmeleri için ellerinden gelen desteği verdiklerini belirtti.