Hatay Suriyeli Rana, Türkiye'de Şifa Buldu

Suriyeli Rana, Türkiye'de Şifa Buldu

12.05.2017 - 11:15 | Son Güncellenme:

İdlib kentinde yaşayan ve göğüs duvarında 650 gram ağırlığında kitle bulunan 13 yaşındaki Rana Hüseyin, valilik izniyle geldiği Türkiye'de geçirdiği başarılı operasyonla sağlığına kavuştu Sahra hastanesinde yetersiz imkanlar yüzünden tedavisi yapılamayan Rana, aylarca ağrı veren ve hayati risk oluşturan kitleden kurtulmanın mutluluğunu yaşadı Doç. Dr. Yetim: "Kanser dokusunu tamamen temizledik. Herhangi problem kalamadı"

Suriyeli Rana, Türkiyede Şifa Buldu

HATAY (AA) - SALİM TAŞ - Göğüs duvarında 13 santimetre boyutunda ve 650 gram ağırlığında kitle oluşan 13 yaşındaki Suriyeli Rana Hüseyin, valilik izniyle geldiği Türkiye'de şifa buldu.

Haberin Devamı

Suriye'nin İdlib kentinde ailesiyle yaşayan Rana Hüseyin, yaklaşık 3 ay önce göğsündeki ağrı nedeniyle sahra hastanesine başvurdu.

Burada ilk kontrolleri yapılan ve göğsünde 13 santimetre boyutunda 650 gram ağırlığında kitle tespit edilen Rana Hüseyin, sahra hastanesindeki elverişsiz ortam ve yetersizlik yüzünden ameliyat edilemedi.

Tedavisi yapılamayan Rana Hüseyin'in ailesi, kızlarının taburcu edildikten 3 ay sonra ağrılarının artması üzerine Türkiye'de bulunan akrabalarından yardım istedi.

Hatay'da bulunan akrabaları, Rana Hüseyin için valilikle irtibata geçti.

Yaklaşık bir hafta önce ambulansla Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısından alınarak Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine götürülen çocuk, burada ameliyata alınarak aylarca ağrı veren ve hayati risk oluşturan kitleden kurtuldu.

Haberin Devamı

- "Türk hekimlerine minnettarım"

Yeniden sağlığına kavuşmanın sevincini yaşayan Rana Hüseyin, kendisini hayata bağlayan Türk hekimlerine minnettar olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hayranlığını anlatan Hüseyin, Türk vatandaşı olmak ve ''Sümeyye'' ismini almak istediğini dile getirdi.

Baba Mashap Hüseyin (38) ise ülkesinde kızını ameliyat ettirebilmek için çok uğraştığını ancak devam eden savaş ve kısıtlı imkanlar nedeniyle bir türlü başaramadığını anlattı.

Türkiye'de gelerek kızının sağlığına kavuştuğunu belirten Hüseyin, "Bize sahip çıkan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Valisi Erdal Ata ve kızının ameliyatını gerçekleştiren Türk doktorlarına teşekkür ediyorum." dedi.

- "Sağlık durumu iyi"

Rana Hüseyin'in ameliyatını gerçekleştiren MKÜ Göğüs Hastalıkları Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim de hastanın kendilerine göğüs ağrısı ve memede kitle şikayetiyle geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriyeli hastaları kendilerine emanet ettiğini anlatan Yetim, "Rana'nın ameliyatını eşim olan genel cerrah Doç. Dr. İbrahim Yetim ile birlikte gerçekleştirdik. Ameliyat oldukça başarılı geçti. Kanser dokusunu tamamen temizledik. Herhangi problem kalamadı. Bundan sonraki süreçte sadece açılan yaranın üzerine doku nakli tedavisini gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Yetim, Rana'nın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayranı olduğunu ve tedavisinin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı'nı ve eşi Emine Erdoğan'ı görerek ellerini öpmek istediğini" iletmesinden dolayı oldukça duygulandıkları dile getirdi.