Bursa "Suriyeliler İçin İleri Düzey Türkçe Eğitim Projesi"

"Suriyeliler İçin İleri Düzey Türkçe Eğitim Projesi"

13.07.2017 - 17:52 | Son Güncellenme:

YTB ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından yürütülen proje kapsamında eğitim alan öğrenciler Bursa'yı gezdi

Suriyeliler İçin İleri Düzey Türkçe Eğitim Projesi

BURSA (AA) - Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği ile yürütülen "Suriyeliler İçin İleri Düzey Türkçe Eğitim Projesi" kapsamında eğitim alan öğrenciler, Bursa'yı gezdi.

Haberin Devamı

Üniversitelerdeki dil eğitim merkezlerinde aldıkları Türkçe eğitimlerinde başarılı olan Suriyeli 250 öğrenci, Bursa'daki tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti.

Tarihi Ulu Cami'yi ve Yeşil Türbe'yi gezen öğrenciler daha sonra Osman Gazi ve Orhangazi'nin türbelerinin bulunduğu Tophane Parkı'na ziyarette bulundu.

YTB Ortadoğu Koordinatörü Mehmet Nedim Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimi hem üniversitelerin dil eğitim merkezlerinde hem de AFAD'a bağlı konaklama merkezlerinde verdiklerini belirtti.

Bu eğitimi son bir yılda bin 600 öğrencinin aldığını aktaran Aslan, şunları kaydetti:

"Bu eğitimlerde başarılı olanların hem dil pratiklerini geliştirmeleri hem de Türkiye'mizin kültürel ve tarihi mirasını tanımaları amacıyla Kapadokya ve Bursa'ya kültür gezisi düzenledik. Bursa'ya, İstanbul, Ankara, Kayseri, Mersin ve Adana'dan 250 öğrencimiz geldi. Bursa'da Ulu Cami ve Yeşil Türbe ziyaretleri gerçekleştirdik. Öğrencilere aynı zamanda kent müzesini gezdirdik. Rehberlerimiz öğrencilere Bursa'nın tarihi ve kültürü hakkında bilgi veriyor."

Haberin Devamı

Aslan, öğrencilerin geziden çok memnun kaldıklarını dile getirdi.

Suriyeli öğrencilerin, yarın da Yalova'ya gidecekleri belirtildi.