Mersin Suriyeliler Topraklarının Terörden Temizlenmesini Bekliyor

Suriyeliler Topraklarının Terörden Temizlenmesini Bekliyor

16.02.2018 - 11:24 | Son Güncellenme:

-Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle teröristler tarafından yaşadıkları yerler işgal edilen Suriyeliler, ülkelerinin Zeytin Dalı Harekatı'yla terörden temizlenmesi için gün sayıyor -Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Meclisi Başkanı Raco: "Türkiye topraklarında yaşayan yaklaşık 3,5 milyon Suriyeli, Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla sonuçlanmasını bekliyor. Türk hükümeti, her zaman Suriye halkının yanında durdu"

Suriyeliler Topraklarının Terörden Temizlenmesini Bekliyor

MERSİN (AA) - SERKAN AVCI - Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, ülkelerine dönmek için işgal altındaki topraklarının teröristlerden temizlenmesini bekliyor.

Haberin Devamı

Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Meclisi Başkanı Rafi Ukla Raco, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın bir an önce başarıyla sonuçlanması için dua ettiklerini söyledi.

Ülkelerinde devam eden savaşta binlerce insanın yaşamını yitirdiğini belirten Raco, Suriye'deki yaşam alanlarının teröristler tarafından işgal edildiğini dile getirdi.

Hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PYD/YPG/PKK/KCK ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla TSK tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini anlatan Rafi Ukla Raco, "Bugün biz tüm Suriye halkı, Kürt'ü, Türkmen'i, Hristiyan'ı, Dürzi'si, Alevi'si hep birlikte yan yanayız. Türkiye topraklarında yaşayan yaklaşık 3,5 milyon Suriyeli, Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla sonuçlanmasını bekliyor. Türk hükümeti, her zaman Suriye halkının yanında durdu." diye konuştu.

Haberin Devamı

Raco, ülkelerindeki terör örgütlerinin temizlenmesini beklediklerinin dile getirerek, "Biz de Suriye'ye girip ülkemizi özgürlüğe kavuşturmak istiyoruz. Çocuklarımızı, yaşlılarımızı, kadınlarımızı öldüren terör örgütleriyle mücadeleyi destekliyoruz. Suriye'de çok zor durumda olan akrabalarımız var. Onlar da bir an önce bu teröristlerin Irak sınırına kadar bölgeden temizlenmesini bekliyor." dedi.

- "Suriye'nin inşasında Türk halkını yanımızda istiyoruz"

Türk ve Suriye halkının Osmanlı döneminden bu yana aile gibi olduğunu belirten Rafi Ukla Raco, şunları kaydetti:

"Suriyeliler, Türk halkının verdiği destekten dolayı memnunlar. Bugün Müslümanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sayesinde güvendeler. Suriye halkı da silahlanıp, ülkemizi özgürleştirmek için Türk askerlerine destek olmak için hazır. Suriyeliler, ülkelerindeki savaşın bitmesiyle evlerine dönmek istiyor. Suriye'nin inşasında Türk halkını ve hükümetini yanımızda istiyoruz. Ülkemiz özgürleştirilsin ve yeniden inşa edilsin. Biz bugün Türkiye ile aileyiz ve el eleyiz. Türkiye'de milyonlarca Suriyelinin tek umudu, savaşın sona ermesi."

Haberin Devamı

Türkiye'de bulunan Suriyeli aşiret liderlerinin de Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiğini aktaran Raco, yardımseverliğinden dolayı Türk halkı ve hükümetine teşekkür etti.